Zadnja zaušnica Celjane udarila tudi po žepih

»Vzgojni ukrep« po porazu z Jeruzalemom, že petim v februarju. V nedeljo še tekma na Danskem. Trener Tomaž Ocvirk: »Kriva je čustvena izpraznjenost.«

Objavljeno
01. marec 2019 07.00
Posodobljeno
01. marec 2019 07.00
Tomaž Ocvirk je vrsto let vodil celjske mladince, jeseni pa kot dežurni gasilec sprva nasledil Branka Tamšeta, zatem pa podpisal dolgoročno pogodbo. FOTO: Jure Eržen
Celje - Hitro so rokometaši Celja Pivovarne Laško trčili ob trdna tla. V nedeljo so se sončili v soju žarometov v polnem Zlatorogu in namučili zvezdniški PSG, tri dni kasneje so v gimnazijski telovadnici v Ljutomeru dobili novo zaušnico v ligi NLB. Ta je za razliko od prejšnje zabolela igralce.

Po nedavnem domačem porazu proti Trimu, 6. februarja, je v slačilnico prišel direktor Rok Plankelj in rokometašem razložil, da se z ugledom kluba pač ne smejo igrati, trener Tomaž Ocvirk pa je vso krivdo prevalil nase.

Prvaki iz Celja so v Ljutomeru doživeli že tretji poraz v ligi NLB.

Uprava kluba se je odločila za ukrep, ki je interne narave.

V nedeljo bodo pivovarji na Danskem odigrali zadnjo tekmo lige prvakov.


Po sredinem šoku proti Jeruzalemu, devetouvrščeni ekipi DP, je bil včeraj sklican izredni sestanek, zaradi katerega je predstavnik za stike z javnostjo Miha Pantelič moral prekiniti dopust. Na njem sta predsednik Jernej Smisl in direktor Plankelj trenerju Ocvirku in kapetanu Davidu Razgorju predstavila ukrep uprave. Ta je sicer interne narave, vendar je mogoče sklepati, da je ekipo udaril po denarnicah. Tudi Ocvirk tokrat ni nastavil drugega lica …
 

Ocvirk se strinja z ukrepom


»Lahko rečem le, da se z ukrepom strinjam. Z vsem spoštovanjem do Jeruzalema, ampak poraza si takšna ekipa, kot je naša, ne bi smela privoščiti,« se razlike v kakovosti in vložku zaveda Ocvirk, ki je lahko hitro spoznal čeri hkratnega nastopanja v ligi prvakov in 1. SRL: »Ne trdim, da fantje niso hoteli igrati in zmagati. Res so bili brez prave energije, ampak ne zato, ker bi bili izčrpani. V ponedeljek smo imeli prosto in bili smo telesno pripravljeni. Težava je bila očitno v glavah. Po bolečih porazih s Szegedom, Flensburgom ter spektaklu s Parizom je fante zajela čustvena izpraznjenost in niso bili pripravljeni na boj za točki, čeprav sem jih opozarjal, da bo težak,« je razmišljal Ocvirk in dodal: »Če se nam bodo takšne stvari ponavljale tudi po koncu evropske sezone, bomo morali poiskati drug vzrok zanje in sprejeti potrebne odločitve.«»Čvari«, ki je konec septembra lani nasledil Branka Tamšeta, je zaradi dobrih predstav nedavno podpisal pogodbo do leta 2021, ampak bo lahko vesel že, če se bo prerinil do konca te sezone, v kateri sta ubranitev državne in pokalne lovorike prednostni nalogi. Riko Ribnica bi se lahko s sobotno zmago proti Dolu približala zgolj na točko zaostanka, obeta se zanimiva končnica, v kateri ima tudi Gorenje svoje načrte, prav vsi tekmeci pa so dobili potrdilo, da je Celje ranljivo in bodo zato še bolj grizli, ko se bodo znašli iz oči v oči s prvaki.
 

Brez levičarja na Danskem


Celjane v nedeljo čaka zadnja tekma lige prvakov v Skjernu, odigrali jo bodo brez levičarja na desnem zunanjem položaju, Matic Grošelj bo do konca sezone na bolniški, Branka Vujovića še vedno preveč boli zapestje, v Ljutomeru se je za nameček poškodoval najstnik Tadej Kljun.

image
Celjani (na fotografiji Rok Ovniček) so se opekli tudi v Ljutomeru. FOTO: Slavko Kolar


»Na desnem zunanjem položaju zares nimamo rešitve, odsotnost Vujovića se nam močno pozna, ni pa to nikakor izgovor za poraz proti Jeruzalemu,« je dejal Ocvirk, ki bo moral hitro vzpostaviti isto valovno dolžino z igralci, zlasti tistimi, ki jim misli že bežijo k naslednji sezoni, v kateri bodo branili barve tujih klubov. Njegova februarska statistika je porazna: tri zmage (Gorenje, Dol, Sviš) in pet porazov (Trimo, Jeruzalem, Szeged, Flensburg, PSG).

Oglasili so se tudi Florijani, ki so nedavno obeležili 25. obletnico. »Presenečenja imamo radi samo v "kinder jajčkah" in ne na tekmah državnega prvenstva,« je navijaška skupina sporočila prek družbenega omrežja.

Gregor Ocvirk spet v Jeruzalemu


V Jeruzalem se vrača Gregor Ocvirk, najboljši strelec lanskega mladinskega evropskega prvenstva v Celju, ki se ni znašel pri skopskem Vardarju. Ocvirk, ki je že debitiral za člansko vrsto Slovenije, naj bi igral že na sobotni tekmi proti Mariboru, še enem od njegovih bivših klubov. Ocvirk (20 let) je kot posojeni igralec Celja že branil barve vinarjev in zelo dobro sodeloval s trenerjem Sašom Prapotnikom, ki očitno zna iz težko vodljivega levega zunanjega igralca izvabiti najboljše. Z njim je kot selektor tudi osvojil zlato na MEP. Kot se je neuradno izvedelo, naj bi kar Ocvirkova družina plačala odškodnino makedonskim prvakom.