Zelena luč za »Makedonca« Renata Vugrinca

Mednarodna rokometna zveza je dala dovoljenje, da Renato Vugrinec lahko zaigra za makedonsko reprezentanco.

Objavljeno
29. marec 2014 14.50
jer_Rokomet Celje - Nedelo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Skopje - Včeraj govorice, danes dejanje: birokratskih ovir pri menjavi reprezentance slovenskega rokometnega asa Renata Vugrinca ni več. Mednarodna rokometna zveza (IHF) je namreč prižgala zeleno luč, da lahko 38-letni nekdanji član slovenske izbrane vrste odslej nosi majico z makedonskim grbom.

Desni zunanji igralec Metalurga je bil prejšnji konec tedna najzaslužnejši, da je njegovo moštvo naredilo prvi korak na poti v četrtfinale lige prvakov. K zmagi pred domačimi navijači s 23:17 nad Koldingom je namreč prispeval več kot polovico (!) vseh golov, kar trinajst, s čimer je našel mesto tudi v idealni sedmerici tekmovalnega kroga.

Da bi z levorokim Vugrincem pridobil izjemno močno napadalno orožje, se zaveda tudi makedonski selektor, Hrvat Ivica Obrvan, ki bo na svežega reprezentanta računal že na aprilskih pripravah v Ohridu. Za Ptujčanom je sicer izjemna sezona v ligi prvakov, v kateri je celo prvi strelec s 75 goli (štiri manj je vpisal njegov prvi izzivalec, član Celja Pivovarne Laško Gašper Marguč). Dolgo je bil nepogrešljiv tudi v slovenski reprezentanci, saj je v 187 dvobojih prispeval kar 616 golov.