Žiga Mlakar za dve sezoni na Poljsko

Najboljši strelec Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov Žiga Mlakar se bo v naslednji sezoni preselil k poljski ekipi Wisla Plock.

Objavljeno
14. november 2017 16.37
rokomet CPL
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje - Kot poročajo poljski mediji, je Žiga Mlakar, 27-letni otrok celjske rokometne šole, ki se je kot posojeni igralec kalil tudi v Mariboru (2014/15), s poljskimi podprvaki podpisal dveletno pogodbo, torej do leta 2020. V klubu se bo pridružil rojaku Igorju Žabiću, prav tako nekdanjem igralcu Celja.

Desni zunanji igralec Mlakar (192 cm, 98 kg) je bil najboljši strelec lige prvakov po prvih petih kolih, toda potem si je na prvi tekmi slovenske reprezentance proti Hrvaški 26. oktobra v Stožicah zlomil dlančno kost in je ta čas na okrevanju. V celjski ekipi sta ga uspešno zamenjala Branko Vujović in Matic Grošelj.

Mlakar naj bi bil eden od pomembnih adutov selektorja Veselina Vujovića na januarskem evropskem prvenstvu na Hrvaškem, še zlasti, če ne bo pravočasno okreval Jure Dolenec.

Pri Wisli sta desna zunanja igralca Šime Ivić (še en nekdanji član Celja PL) in Brazilec Jose de Toledo. Obema se s koncem sezone izteče pogodba. Tako kot Mlakarju v Celju, zato slovenski prvaki zanj ne bodo prejeli odškodnine.

Vodstvo Celja PL je Mlakarju sicer ponudilo izboljšano pogodbo, vendar se očitno ni mogla primerjati s poljsko. Pogodba se izteka tudi vratarju Urbanu Lesjaku, ki ga prav tako mika na tuje.

Bogata Wisla, ki jo podpira državno naftno podjetje Orlen, že dolgo čaka na naslov poljskega prvaka, v zadnjih šestih sezonah so ji ga vselej izmaknile Kielce, za katere igrajo trije slovenski legionarji, Uroš Zorman, Dean Bombač in Blaž Janc.