V Zlatorogu s stožiško energijo po prvo zmago

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v nedeljo popoldne proti zelo neugodnemu Aalborgu. Zlepa ali zgrda, točki sta nujni.
Fotografija: Mladi Domen Makuc je eden od petih igralcev Celja, ki so se pred dvema sezonama merili z Aalborgom. in se veselili zmage domače zmage z 32:28. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Mladi Domen Makuc je eden od petih igralcev Celja, ki so se pred dvema sezonama merili z Aalborgom. in se veselili zmage domače zmage z 32:28. FOTO: Tomi Lombar

»Dancem je treba takoj pokazati, da v Zlatorogu nimajo kaj 'praskati',« pravi Jan Grebenc. »Navijače vabim, naj ustvarijo vzdušje, v katerem se bodo igralcem Aalborga zašibila kolena,« dodaja Tilen Kodrin. »V poštev pride le zmaga!« pa je odločen Tomaž Ocvirk, trener rokometašev Celja Pivovarne Laško, ki bodo v nedeljo ob 17. uri lovili prvo zmago v ligi prvakov.

Vrag je vzel šalo. Potem ko so slovenski prvaki drago prodali kožo Flensburgu in jo zastonj podarili Barceloni, je napočil čas za prvi točki, ki bi lahko bili ključni v boju za osmino finala. Proti Dancem še ne bo šlo po hamletovsko za biti ali ne biti, vendarle sta tukaj še Elverum in Zagreb, ki prav tako še nimata točke, a izkušnje pravijo, da zlasti proti slednjemu ne gre zobati češenj, ko bo šlo za vse ali nič.



Aalborg ima po dveh tekmah štiri točke in razliko v golih plus 20, Celje ničlo in minus 25. A pogled na lestvico je zavajajoč. Danski prvaki so najprej igrali z očitno nekonkurenčnimi Norvežani in potem z Zagrebčani ter ob tem sprožili zamenjavo Branka Tamšeta z Veselinom Vujovićem. Pričakovati je enakovreden dvoboj, v katerem bodo zelo pomembne glave in morda še bolj srca.
 

Stopnjevanje pred Zagrebom


Idealen scenarij se glasi: najprej v Zlatorogu pade Aalborg, potem Elverum in zatem 10. novembra za Martinovo v razprodani dvorani še Vujovićevi levi. Potem bi bila pomladna obiska Pariza in Barcelone pravi sladici brez pritiska rezultata. A zato je breme v jesenskem delu toliko večje, ki bi ga lahko vsaj malce zmanjšali navijači. Pri nas je še vedno tako, da se množica »vname« z zmagami in zvenečimi tekmeci, zato Zlatorog ne bo pokal po šivih, vendar vzdušje zato ne bo nič slabše. Pa četudi bo takrat odbojkarski finale ... Prav uspeh Tineta Urnauta in njegovih v norih Stožicah pa bi lahko bil navdih za celjske fante, da iz sebe iztisnejo maksimum.

Trener Tomaž Ocvirk si obeta glasno podporo s tribun. FOTO: Jure Eržen
Trener Tomaž Ocvirk si obeta glasno podporo s tribun. FOTO: Jure Eržen


»Pravi navijači bodo že prišli,« na celjsko dušo trka lokalpatriot Ocvirk in opozarja, da se njegovi fantje ne smejo spustiti v brezglavi dir s tekmeci, ampak jim morajo vsiliti svoj počasnejši ritem in ob pravem trenutku ustaviti konje, s čimer bi zmanjšali število izgubljenih žog. Aalborg je namreč tipičen predstavnik skandinavskega rokometa, igralci mečejo po nekaj sekundah in z vseh položajev ter kaznujejo vsako napako.
 

Agresivnost recept za fine Dance


»Ne paše pa jim telesni kontakt, zato moramo globoko »izpadati« in jih zagrabiti, še preden se znebijo žoge. Proti Krki smo v sredo storili 50 majhnih prekrškov in če bomo tako agresivni, bo veliko lažje,« razmišlja Ocvirk, ki je v prejšnji sezoni Zlatorog spet spremenil v trdnjavo. Edina skrb je povezana z Josipom Šarcem, ki je dobil tri šive na bradi. »Bo že stisnil zobe. Pravi rokometaš mora imeti na obrazu kakšno brazgotino,« se je pošalil mišičnjak »Čvari«.



Pri Aalborgu ima niti igre v rokah Islandec Janus Dadi Smarason, Norvežan na levem krilu Kristian Barthold pa je z 19 goli celo prvi strelec LP. Celje in Aalborg sta se pomerila že v sezoni 2017/18 in si razdelila zmagi, tekem se spominja Kodrin, eden pomembnih borcev v obrambi.

»Ves čas moramo biti na robu izključitve,« pravi Kodrin in obljublja boj do zadnje kaplje znoja. Novinec Grebenc je lani s Skjernom pokvaril celjske načrte, z Aalborgom pa se je v danski ligi pomeril štirikrat: »Je kakovostna ekipa, ki pa igra tako dobro, kot ji pustiš. Mi mu ne smemo pustiti do sape!«

Preberite še:

Komentarji: