Zmaga bo najlepše darilo za Žvižejev rojstni dan

Slovenski rokometaši so sinoči v dvorani Pavilhao la Luz opravili edini trening pred današnjim dvobojem s Portugalci.

Objavljeno
06. november 2016 08.01
ROKOMET
J. P.
J. P.

Lizbona - Slovenska moška članska rokometna reprezentanca se je tako po prihodu v Lizbono, kjer je najprej pozdravila povratnika Miho Žvižeja, ki je zamenjal Mateja Gabra, odpravila v Pavilhao la Luz in opravila edini trening pred današnjim drugim dvobojem kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2018 na Hrvaškem. Z gostitelji Portugalci, s katerimi je v dosedanjih desetih medsebojnih obračunih šestkrat zmagala in štirikrat izgubila, se bo pomerila ob 16. uri po srednjeevropskem času.

Dvorana Pavilhao la Luz je del velikega športnega kompleksa ob istoimenskem štadionu Benfice, v katerem je mogoče najti bazen in identično dvorano, v kateri je sinoči istočasno s slovenskim treningom pred domala polnimi tribunami potekala tudi tekma državnega prvenstva v hokeju na rolarkah. Podobno obiskanost, če ne še večje, gostitelji pričakujejo tudi danes v rokometnem dvoboju, v katerem bo v slovenskem kadru tudi Miha Žvižej, ki ravno danes praznuje 29. rojstni dan.

»Zelo lepo je spet videti reprezentančne prijatelje, čeravno smo skupaj šele nekaj ur in nismo imeli veliko časa, da bi si izmenjali več besed. Najpomembneje je, kako bomo igrali, sam se bom poskušal čim bolje vklopiti v sistem. Če sem iskren, se na portugalsko igro nisem veliko pripravljal, saj sem se pridružil domala zadnjo minuto, poznam pa tekmečevo zasedbo, ki zna biti doma zelo agresivna in nevarna z vseh položajev. Če bomo držali raven igre, ki so jo fantje kazali letos, ne bi smeli imeti težav,« napoveduje povratnik v izbrano vrsto Žvižej.

Soimenjak Miha Zarabec pa ga je dopolnil: »Zaenkrat vse poteka kot po maslu, v večernih urah smo spoznali dvorano in preizkusili podlago, ki je nekoliko drugačna od naše. Vemo, po kaj smo prišli v Lizbono, in v obračunu z gostitelji moramo storiti vse za dve točki. Z nami v mislih bodo verjetno vsi fantje, ki so bili zraven v tem tednu, zato bomo igrali tudi zanje. Na parketu moramo dokazati, da je Slovenija v vrhu evropskega rokometa, in tudi zmagati.«