Zorman in Žvižej vabita na poslovilno tekmo

Rokometno simfonijo bosta Uroš Zorman in Luka Žvižej z rokometnimi zvezdniki uprizorila oktobra.

Objavljeno
14. april 2019 16.20
Posodobljeno
14. april 2019 16.58
Rokometna asa obljubljata veliki spektakel, s katerim bosta končala svoji bogati karieri. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
M. F.
M. F.
Po košarkarski simfoniji, poslovilni tekmi Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja, bodo ljubitelji športa prišli na svoj račun še z rokometno, na kateri bosta uradno svoji karieri sklenila Uroš Zorman in Luka Žvižej. Obljubljata rokometni spektakel s številnimi zvezdniki tega športa, zgodil pa se bo 24. oktobra v dvorani Zlatorog v Celju.

Dolgoletna reprezentančna soigralca se bosta poslovila v družbi največjih svetovnih rokometnih zvezdnikov in prijateljev. Na dogodek sta povabili ase, kot so Nikola Karabatić, Dejan Perić, Aleš Pajovič, Uwe Gensheimer, Luc Abalo, Edvard Kokšarov, Vid Kavtičnik, Renato Vugrinec, Sergej Rutenka, Iker Romero, Blaž Janc in mnogi drugi. Razdelila jih bosta v dve ekipi, kapetanski trak si bosta nadela gostitelja. Na klopeh ekip bodo sedeli trenerji, ki so imeli na Uroša in Luko velik vpliv med njunima karierama.
 

Odvezal bo copate in jih položil na polico spominov


»Rokometna simfonija bo pika na i moji karieri. Verjamem, da bo to zelo lep dogodek, na katerem se bodo združili vsi naši prijatelji, s katerimi bomo skupaj zaključili ta del moje kariere. To bo rokometni praznik ne le zaradi naju z Luko, ampak tudi zaradi vseh rokometnih zvezd, ki se bodo zbrale v Celju,« je prireditev napovedal Zorman.

image
Uroš Zorman in Luka Žvižej sta takole pozirala zbranim na novinarski konferenci, na kateri sta predstavila rokometno simfonijo. FOTO: Peter Zalokar/Delo


Nestrpno jo pričakuje tudi Žvižej. »Rokometna simfonija bo zame zadnje dejanje na igrišču v družbi nekdanjih soigralcev, nasprotnikov, trenerjev in zdajšnjih prijateljev. S tistimi, ki so bili del moje dolge kariere, s katerimi smo doživeli marsikaj – tudi padce, predvsem pa vzpone – in s katerimi sem postal to, kar danes sem. V prijateljskem duhu bom v pravi družbi odvezal rokometne copate in jih položil na polico spominov. Rokometna simfonija bo pika na i moji karieri,« je razmišljal Žvižej, ki bo poleti okrepil Celje Pivovarno Laško v vlogi skavta in koordinatorja pri delu z mladimi.

Vstopnice so že v prodaji.