Zulićeva poskrbela, da je Krim sezono sklenil z zmago

Na Kodeljevem so Ljubljančanke proti Budućnosti pred praznimi tribunami vpisale prvo zmago v sezoni.

Objavljeno
07. marec 2020 22.41
Posodobljeno
07. marec 2020 23.26
Nina Zulić je bila prva strelka tekme z 10 goli. FOTO: Jože Suhadolnik
P. Z., STA
P. Z., STA
Ljubljana - Izbranke trenerja Uroša Bregarja so se od najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini poslovile z zmago, a zavoljo remija in štirih porazov na minulih tekmah ostale brez četrtfinala.

Tekma na Kodeljevem je zaradi izbruha novega koronavirusa minila brez pristnosti gledalcev, saj je minister za zdravje Aleš Šabeder danes izdal odredbo, da se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v prostorih zaprtega tipa, kjer se lahko zbere več kot 500 ljudi.

Iz skupine 2 so se med najboljših osem prebili Györ, Brest Ane Gros, Budućnost Barbare Lazović in Valcea, iz skupine 1 pa Metz, Rostov-Don, Esbjerg in Bukarešta, pri kateri igra Elizabeth Omoregie. Četrtfinalni pari bodo znani po nedeljskih tekmah Esbjerg - Metz v skupini 1 in Sävehof - Brest v skupini 2.

Krim Mercator : Budućnost 29:23 (14:13)

Dvorana Kodeljevo, brez gledalcev, sodnika Freitas in Carvalho (Portugalska).
Krim: Mamić, Vojnović; Gjerek, Bon Brzin 1, Abina, Žabjek, van Kreij 2, Cerovak, Klemenčič 1, Zulić 10, Ljepoja 2, Varagić 7, Vučko, Snopova 3, Gomilar Zickero, Mavsar 3; Budućnost: Radičević 6, Jauković 3, Pletikosić 3, Vujović 1, Vujisić, Džaferović 1, Lazović 5, Godec, Brnović, Bulatović, Ramusović 2, Kadović 2, Sando; sedemmetrovke: Krim 6 (4), Budućnost 6 (6); izključitve: Krim 12, Budućnost 10.


Obračun slovenskih in črnogorskih rokometnih prvakinj je bil v prvem polčasu izjemno izenačen. Ekipi sta se v uvodnih desetih minutah izmenjavali v vodstvu, po dveh golih Jovanke Radičević pa je Krim v 13. minuti zaostal za dva zadetka (6:8).


Blestela Zulićeva


Ljubljančanke so po zaostanku strnile svoje vrste in po zadetku Nine Zulić, ki je na koncu zbrala 10 golov, v 18. minuti znova povedle z 10:9, v nadaljevanju pa nekajkrat zapravile priložnost, da podvojijo svojo prednost. To jim je uspelo v končnici prvega polčasa, v 26. minuti je Tamara Mavsar svoje soigralke povedla do vodstva s 14:12.

Bregarjeve varovanke so v drugi polovici tekme prikazale izjemno prepričljivo predstavo in tekmice iz črnogorske prestolnice zasenčile v vseh rokometnih prvinah. Z agresivno obrambo in učinkovitim napadom so bile vselej za korak pred tekmicami, njihova prednost je konstantno naraščala, najvišja pa je znašala v 56. minuti (28:20).

Alja Varagić, najboljša strelka Krima v sezoni, je prispevala sedem zadetkov.