Aljaž Bedene dobil britanski potni list

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bo odslej nastopal pod zastavo Velike Britanije. V Davisovem pokalu ne sme nastopati.

Objavljeno
26. marec 2015 20.04
Aljaž Bedene Portoroz 2. julij 2013
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Eden najboljših slovenskih teniških igralcev Aljaž Bedene je uresničil svojo namero, da pridobi britansko državljanstvo. Potem ko je zanj zaprosil decembra lani, je danes dobil potni list, odslej pa bo na turnirjih nastopal pod zastavo Velike Britanije.

Bedenetu je sicer načrte pokvarila le sprememba pravil v Davisovem pokalu. Tam namreč ne bo mogel zaigrati z britansko reprezentanco, kot si je želel, saj je pred tem v tem tekmovanju že igral za Slovenijo. Po novih pravilih, namreč igralci ne morejo zaigrati za dve različni reprezentanci.

Sodeč po navedbah britanske hiše BBC, se Ljubljančan namerava pritožiti na odločitev Mednarodne teniške zveze. Vseeno pa najverjetneje ne bo mogel zaigrati za britansko reprezentanco, ki je nazadnje v Davisovem pokalu presenetila ZDA, v četrtfinalu pa se bo julija pomerila s Francijo.

Bedene, ki na Otoku živi že od leta 2008, je sicer v Davisovem pokalu za Slovenijo nastopil trikrat: v letih 2010, 2011 in 2012.