Aljaž Bedene v Riu ponovil lanski dosežek

Slovenski teniški igralec je v osmini finala turnirja ATP s 6:3 in 6:4 izločil Brazilca Thiaga Monteira.
Fotografija: Aljaž Bedene je imel razlog za zadovoljstvo. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je imel razlog za zadovoljstvo. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Rio de Janeiro – Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je prebil v četrtfinale turnirja ATP v olimpijskem Riu, s čimer je ponovil lanski dosežek s tega prizorišča, tedaj ga je nato izločil petopostavljeni Italijan Fabio Fognini. Sinoči je v dvoboju igralcev, ki ju ni med nosilci, po dveh urah s 6:3 in 6:4 odpravil domačega igralca – povabljenca – Thiaga Monteira, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen precej nižje (126./83. mesto). To je bil prvi medsebojni obračun teh dveh tekmecev.


Zaostajal v obeh nizih


Aljaž ga sicer ni začel najbolje, saj je nasprotniku že v peti igri prvega niza dovolil brejk, a mu takoj vrnil udarec in mu dvakrat zapored odščipnil igro na njegov servis, izkoristil pa drugo zaključno žogico za osvojitev niza. V drugem se je scenarij ponovil: Monteiro se je z brejkom dokopal do udobnega vodstva s 4:2, ki pa ga je Slovenec izničil, saj odtlej ni več izgubil igre. Prav zadnja na tekmi je bila najbolj razburljiva, saj je izničil tri Brazilčeve priložnosti za brejk, sam pa je unovčil šele četrto žogico za zmago.


Po šest asov in dvojnih napak


Bedene, ki je že v uvodnem kolu peščenega turnirja z nagradnim skladom 1.786.690 ameriških dolarjev izločil tudi tretjepostavljenega Italijana Marca Cecchinata, je v celotnem dvoboju primazal šest asov, a si po drugi strani privoščil tudi šest napak. Zdaj ga v četrtfinalu čaka na papirju dokaj nezahteven zalogaj, bolivijski kvalifikant Hugo Dellien, sicer 113. »lopar« sveta, s katerim se doslej ravno tako še ni pomeril. V ponedeljek se na svetovni jakostni lestvici Aljažu obeta vzpon, v primeru zmage na turnirju celo v štirideseterico.
 

Preberite še:

Komentarji: