Andreja Klepač za naslov v Cincinnatiju

»Tekma je bila zelo težka, a pokazali sva, da znava igrati pod pritiskom, da sva zelo močni,« je po zmagi dejala 33-letna Koprčanka.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v paru s Čehinjo Lucie Hradecka uvrstila v finale dvojic na turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,9 milijona dolarjev. Osmi nosilki sta v polfinalu s 7:6 (7) in 7:5 premagali češki sestrski par Karolina - Krystina Pliškova. Za naslov se bosta pomerili z nemško - nizozemsko dvojico.

»Danes sva odigrali zelo težko tekmo. Čehinji sta zelo dobro servirali, zato sva morali biti osredotočeni na vsako točko posebej ter potrpežljivo čakati na priložnosti,« je po dvoboju dejala Hradecka: »Mislim, da sva tekmo odigrali res vrhunsko in veseli sva, da bova zaigrali v finalu.«

Slovensko - češka dvojica je v prvem nizu rešila pet zaključnih žogic za niz, ko sta imeli češki identični dvojčici dve set-žogici v deseti igri, poleg tega sta v podaljšani vodili s 6:4 in 7:6.

»Tekma je bila zelo težka, a pokazali sva, da znava igrati pod pritiskom, da sva zelo močni. Ves čas dvoboja sva zadržali visoko raven tenisa, nisva popuščali in na koncu nama je uspelo,« pa je po zmagi dejala 33-letna Koprčanka.

V finalu bosta osmi nosilki loparja prekrižali s petima nosilkama, Nemko Anna-Leno Grönefeld in Nizozemko Demi Schuurs, ki sta bili v polfinalu boljši od ameriške dvojice Bethanie Mattek-Sands - CoCo Vandeweghe.

Grönefeldova in Schuursova osta še četrtič to sezono nastopili v finalu, potem ko sta za zmago igrali v Dohi, Rimu, Birminghamu in Torontu, medtem ko se bosta Hradecka in Klepačeva prvič borili za naslov, odkar sta začeli skupno partnerstvo.

Hradecka je februarja sicer v paru z Rusinjo Jekaterino Makarovo zaigrala v finalu Dubaja, za Klepačevo pa je to prvi finale, odkar je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez junija lani osvojila turnir na Mallorci.

Hradecka je tudi v Ohiu že dvakrat osvojila naslov, tako da bo v nedeljo lovila hat-trick. »S tega turnirja v Cincyju imam lepe spomine, leta 2012 sem ga osvojila z Andreo Hlavačkovo, lani, kosem se vračala po operaciji, pa z Makarovo. Mislim, da je to moj najljubši turnir,« je še dejala 34-letna Čehinja.

Več iz te teme:

Komentarji: