Arina Sabalenka v slogu Lukašenka

Vodilna beloruska teniška igralka se je s svojo kazahstansko stanovsko kolegico Julijo Putincevo šalila okrog koronavirusa, zdaj pa je jezna, ker so njun pogovor objavili na eni od spletnih strani v državi.
Fotografija: Arina Sabalenka je ob koncu februarja osvojila turnir v Dohi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Arina Sabalenka je ob koncu februarja osvojila turnir v Dohi. FOTO: Reuters

Po Evropi se še marsikdo spominja samozavestnih besed beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka, ko ob širitvi koronavirusa v svoji državi ni hotel ničesar spreminjati, obenem pa je nadaljeval tudi igrati hokej za rekreacijo, kar je sicer že dolgo njegov konjiček. Takrat je pred TV kamerami povedal, da on v ledni dvorani ne vidi nikakršnega virusa. In prav podobne besede je uporabila vodilna beloruska teniška igralka Arina Sabalenka, ko se je pred dnevi po skypu pogovarjala s svojo kazahstansko kolegico Julijo Putincevo.

Julija Putinceva je 33. igralka svetovne teniške lestvice. FOTO: Reuters
Julija Putinceva je 33. igralka svetovne teniške lestvice. FOTO: Reuters


Pogovor je objavila na enem od družabnih omrežij, zlasti v ruskem govornem prostoru, in ne le v športnih krogih, pa je odmeval del klepeta, med katerim je Belorusinja dejala: "Kje pa je ta virus? Jaz ga ne vidim. On se nas, Belorusov, boji ... Pa dobro je, da je pri nas vse odprto. Vsi trgovski centri so polni, nihče se ne boji virusa." Dekleti sta bili videti med pogovorom dobre volje, toda potem ko so njun video objavili na spletni strani by.tribuna.com, beloruski teniški zvezdnici, sicer 11. igralki svetovne lestvice, ni bilo več do smeha. "Z Julijo sva se šalili, vse skupaj je bilo bolj tako za zabavo. Na spletni strani pa so to objavili kot pogovor z menoj. Zdaj pričakujem opravičilo te redakcije," je sporočila za javnost Arina Sabalenka.

Komentarji: