ATP Miami: V finalu spet poslastica Federer - Nadal (VIDEO) 

Rafael Nadal se je preko Fabia Fogninija uvrstil v finale ATP turnirja v Miamiju, kjer bo igral z Rogerjem Federerjem.

Objavljeno
31. marec 2017 22.26
SPO-TEN-WTA-2017-MIAMI-OPEN---DAY-12
N. Gr.
N. Gr.

Miami - Rafael Nadal še vedno igra po principu toplo hladno, v današnjem polfinalu pa je nekajkrat spomnil na najboljšo izvedbo Nadala iz prejšnjih let. V prvem setu je odpihnil Fabia Fogninija, ki si ni ustvaril niti ene priložnosti za brejk, na svoj servis pa osvojil le eno igro. 

Drugi set je bil veliko bolj izenačen, Fognini je nekajkrat na mreži prikazal izjemno tehniko, razplet dvoboja je na žalost krojil tudi veter, ki je večinoma nagajal Italijanu. Nadal ni igral preveč prepričljivo, a je bil v polju dovolj potrpežljiv in čakal na napake Italijana, ki so slej ko prej tudi prišle. 

Po maratonski peti igri je Nadal še enkrat prestavil v višjo prestavo in drugi set dobil s 7:5. V finalu se bo pomeril s svojim velikim tekmecem Rogerjem Federerjem, ki je imel z Nickom Kyrgiosom precej več težav. Švicar in Avstralec sta v vseh treh setih odigrala podaljšano igro, v prvem in tretjem je bil uspešnejši Federer, Kyrgios pa je v drugem izenačil izid na tekmi. Avstralec je imel veliko priložnosti za zmago, a so tokrat prevladale izkušnje Federerja. 

V finalu se bosta v nedeljo tako spet pomerila z Rafaelom Nadalom, kar bo že njun drugi letošnji dvoboj v finalih. Na prvem grand slamu sezone v Melbournu je bil boljši Roger Federer. 

ATP MIAMI, POLFINALE

Rafael Nadal : Fabio Fognini 2:0 (6:1, 7:5)

Roger Federer : Nick Kyrgios 2:1 (7:6 (9), 6:7 (9), 7:6 (5))