Bedene in Rola iz Kaira z zanesljivo zmago

Slovenija je s 3:1 dobila dvoboj za Davisov pokal z Egiptom.
Fotografija: Blaž Rola (levo) in Aljaž Bedene sta v Kairu uspešno dokončala delo. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Blaž Rola (levo) in Aljaž Bedene sta v Kairu uspešno dokončala delo. FOTO: Tadej Regent

Kairo – Slovenska teniška reprezentanca je upravičila vlogo favorita in se z dvoboja Davisovega pokala druge evroafriške skupine vrača z zmago nad Egiptom s 3:1. Danes sta najprej Aljaž Bedene in Blaž Rola dobila igro dvojic, nato pa je prvi slovenski lopar deklasiral še najboljšega Egipčana.

Potem ko je Slovenija v petek iz dveh dvobojev odnesla le točko, je suvereno dokončala nalogo. Bedene in Rola sta dobila igro dvojic s 7:5 in 6:3, Aljaž Bedene pa je nato v dvoboju prvorangiranih igralcev premagal Mohameda Safwata s 7:5 in 7:5.
 

Zdaj za svetovno skupino 1


Slovenija si je z zmago zagotovila mesto med 24 reprezentancami, ki se bodo v začetku marca 2020 potegovale za uvrstitev v novoustanovljeno svetovno skupino 1. Ta je predzadnja stopnja do elitne skupine, po novem imenovane Finals, ki se bo letos konec novembra prvič predstavila na enotedenskem turnirju v Madridu.

Za razliko od letos, ko so imeli izbranci selektorja Mihe Mlakarja le eno preizkušnjo, bo Slovenija v 2020 nastopila dvakrat. Septembra bo v primeru zmage v prvem krogu igrala v svetovni skupini 1 in se potegovala za preboj v kvalifikacije za Madrid 2021, v primeru poraza marca pa jo septembra čaka dvoboj svetovni skupini 2.
 

Egipt : Slovenija 1:3

Danes:
Sabry, Safwat : Bedene, Rola 5:7, 3:6
Safwat : Bedene 5:7, 5:7
Maamoun : Rola neodigrano

Preberite še:

Komentarji: