Bedene prek uvodne ovire

Slovenski teniški junak minulega tedna Aljaž Bedene uspešno začel kvalifikacije prvega velikega slama v sezoni v Melbournu.

Objavljeno
14. januar 2015 13.18
India Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Melbourne - Slovenski teniški junak prejšnjega tedna Aljaž Bedene, ki je na turnirju v indijskem Chennaiju pokleknil šele v finalu pred četrtim igralcem sveta Stanom Wawrinko, je uspešno začel tudi kvalifikacije za prvi turnir velike četverice v novem koledarskem letu, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Sedmopostavljeni kvalifikant je namreč kljub slabšemu začetku na kolena spravil Argentinca Guida Andreozzija, od katerega je bil po uri in 43 minutah boljši s 5:7, 6:4 in 6:2. Zdaj ga v drugem kolu čaka predstavnik BiH Tomislav Brkić, 246. igralec sveta.

Bedene, ki je na lestvici ATP uvrščen 86 mest višje kot Andreozzi (116/202), v uvodnem nizu ni pokazal pravega obraza, dvakrat je oddal igro na svoj servis in dopustil, da je Argentinec osvojil prvi niz. Šele to je v Londonu živečega slovenskega predstavnika predramilo in ni tekmecu dovolil nobenega brejka več, sam pa je zmogel tri, obenem je bil precej uspešnejši pri začetnem udarcu, saj je primazal pet asov in si ni privoščil niti ene dvojne napake, in pri igri na mreži.

Manj uspeha pa je požela Katarina Srebotnik, ki se je v konkurenci dvojic poslovila v četrtfinalu turnirja WTA v Sydneyju. Potem ko je bila skupaj z novo soigralko, Francozinjo Caroline Garcia, v uvodnem kolu prosta, je morala v četrtfinalu premoč priznati nepostavljeni madžarsko-francoski kombinaciji Timea Babos-Kristina Mladenović, ki je bila po 72 minutah igre boljša s 3:6, 6:3 in 10:8. Zmagovalki sta bili predvsem uspešnejši pri servisu, saj sta zmogli sedem asov, poraženki enega samega.

Dež pa je danes krojil program na turnirju WTA v Hobartu in odplaknil nekaj dvobojev drugega kola, ki jih bodo prireditelji skušali pod streho spraviti v četrtek.