Bedene s težavami, Rola zanesljivo

Prvi nosilec challengerja v Portorožu ni bil zadovoljen s prikazano igro, tretji pač
Fotografija: Aljaž Bedene se je moral za uvodno portoroško zmago precej potruditi. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Aljaž Bedene se je moral za uvodno portoroško zmago precej potruditi. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Portorož – Aljaž Bedene in Blaž Rola sta uspešno preskočila prvi oviri na teniškem challengerju v Portorožu, po koncu dvobojev 2. kola pa sta bila različno zadovoljna. Bedene, sicer prvi nosilec, se je namreč moral za zmago proti Ilji Marčenku precej bolj potruditi, saj ga je po več kot dveh urah in pol igre ugnal s 5:7, 6:4, 6:2, medtem ko je bil tretjepostavljeni Ptujčan veliko bolj prepričljiv – Tejmuraza Gabašvilija je premagal s 7:5, 6:2.

Marčenko je bil bržčas najtežji možni tekmec za 2. kolo portoroškega challengerja, gre za nekdanjega člana svetovne petdeseterice, ki je pred tremi leti igral v osmini finala OP ZDA. Bedenetu se je v prvem dvoboju po peščenem delu z Umagom in več kot tritedenskem premoru poznalo, da ni več v pravem ritmu, poleg tega trda podlaga ni njegova najljubša, na njej letos na štirih turnirjih ni dosegel zmage …

Ko je izgubil uvodni niz in v drugem zaostajal z 0:2, ni kazalo nič kaj dobro, a sam se je zavedal, da ni še prav nič izgubljenega, saj je bila njegova igra prepredena z neizsiljenimi napakami, dvig ravni je omogočal vrnitev. »Vedel sem, da moram odigrati samo malenkost bolje in bo vse drugače. Na koncu s prikazanim ne morem biti zadovoljen, ne udarci ne gibanje niso bili takšni, kot bi si želel, a pomembna je zmaga. Mislim, da bo zdaj iz dvoboja v dvoboj bolje,« je ocenil Bedene, ki upa v Portorožu na čim več partij, da bo pred OP ZDA ujel pravi ritem.

Blaž Rola je odlično začel edini slovenski turnir iz serije challenger. FOTO: Sportida
Blaž Rola je odlično začel edini slovenski turnir iz serije challenger. FOTO: Sportida


Veliko bolj zadovoljen je bil s svojo predstavo Rola, ki v dvoboju z Gabašvilijem ni izgubil igre na svoj servis, pet žogic za break pa odlično ubranil. »Super dvoboj, res sem lahko zadovoljen. Na začetku sem sicer občutil nekoliko živčnosti, a hitro ujel ritem in bil skozi celoten dvoboj boljši. V drugem nizu sem imel sicer nekaj težav s servisom, to pa je bil tudi edini minus,« je bil nasmejan Rola.

Najboljša slovenska igralca čakata dvoboja osmine finala jutri. Rola se bo (ne pred 18. uro) pomeril z Aldinom Šetkićem iz BiH, Bedene pa ne pred 19.30 z Indijcem Sasikumarjem Mukundom.

Komentarji: