Belorusinje brez Azarenke proti Američankam v finalu pokala Fed

Razlog za njeno odpoved je zasebne narave, predvsem pa odredba sodišča iz Los Angelesa.

Objavljeno
02. november 2017 14.47
TEN-SPO-MIAMI-OPEN---DAY-11
A. V., STA
A. V., STA
Minsk - Beloruska teniška zveza je sporočila, da dvakratna zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu in nekdanja številka 1 na lestvici WTA Viktorija Azarenka ne bo nastopila na finalnem dvoboju svetovne skupine pokala Fed proti ZDA, ki bo na sporedu 11. in 12. novembra v Minsku.

Razlog za njeno odpoved je zasebne narave, predvsem pa odredba sodišča iz Los Angelesa, ki njenemu 10-mesečnemu sinu prepoveduje, da lahko zapusti Kalifornijo zavoljo spora glede skrbništva med 28-letno Viktorijo Azarenko in zdaj že njenim nekdanjim možem Billyjem McKeaguejem, s katerim se je ločila kmalu po rojstvu otroka.

Beloruske barve bodo tako zastopale Arina Sabalenka, Aleksandra Sasnovič, Vera Lapko in Lidzija Morozova, ameriške teniške igralke, ki bodo v finalu prvič nastopile po letu 2010 - pred tem so v tem najbolj imenitnem reprezentančnem tekmovanju 17-krat slavile -, pa bodo igrale brez Serene in Venus Williams. Ameriške barve bodo zastopale Sloane Stephens, CoCo Vandeweghe, Shelby Rogers in Alison Riske.