Biancha Andreescu se je morala uščipniti, Serena Williams izenačila rekord Chris Evert

Kanadska najstnica Biancha Andreescu se bo v finalu odprtega prvenstva ZDA pomerila z ameriško zvezdnico Sereno Williams.
Fotografija: Bianca Andreescu ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Bianca Andreescu ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. FOTO: Usa Today Sports

New York – V ženskem velikem finalu odprtega prvenstva ZDA se bosta pomerili Biancha Andreescu in Serena Williams. Medtem ko je bila 19-letna Kanadčanka v polfinalu boljša od Švicarke Belinde Bencic, je 18 let starejša Američanka ugnala Ukrajinko Elino Svitolino.

Obe sta zmagali v dveh nizih, bolj pa se je morala za svoj prvi nastop v zaključnem dvoboju turnirja za grand slam potruditi Andreescujeva. Odpor Benciceve oziroma Benčičeve, ki je po rodu Slovakinja, je strla s 7:6 (3) in 7:5.

»Moram se uščipniti. Ali je vse to sploh res?« se je po svojem doslej največjem uspehu vprašala nadarjena Kanadčanka, ki se je kot prva najstnica po desetletju spet prebila v finale odprtega prvenstva ZDA. »To je noro! Še pred letom sem se v tukajšnjih kvalifikacijah spopadala s poškodbo hrbta. Brez besed sem,« je še dejala Andreescujeva.

Prepričljivejšo zmago je v polfinalu dosegla Williamsova. Potem ko je prvi niz dobila s 6:3, je v drugem 24-letni Ukrajinki prepustila eno samcato igro. Ameriška zvezdnica je tako vpisala še 101. zmago v Flushing Meadowsu, s katero je izenačila rekord slovite rojakinje Chris Evert. »To je impresivno. Biti v istem klubu s Chrissie je res čudovito,« je dejala Williamsova, potem ko se je še desetič uvrstila v sklepno dejanje na odprtem prvenstvu ZDA.

 

Komentarji: