Bolečine v kolenu so bile prehude, Nadal se je vdal (VIDEO)

V finalu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku si bosta nasproti stala Juan Martin del Potro in Novak Đoković.
Fotografija: Rafael Nadal tretjega niza enostavno ne bi mogel odigrati. FOTO: Julian Finney/AFP
Odpri galerijo
Rafael Nadal tretjega niza enostavno ne bi mogel odigrati. FOTO: Julian Finney/AFP

New York – Španski teniški zvezdnik in prvi nosilec Rafael Nadal ne bo ubranil lovorike na zadnjem turnirju velike četverice v sezoni, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. V polfinalu je zaradi poškodbe kolena, po koncu drugega niza, predčasno kapituliral proti Argentincu Juanu Martinu del Potru, ki je dotlej vodil s 7:6 (3) in 6:2. Že v uvodnem nizu je Rafa prosil za pomoč fizioterapevta, v drugem pa je bilo njegovo gibanje opazno oteženo. Že pri zaostanku z 1:4 je sodniku naznanil, da se namerava vdati.

Juan Martin del Potro je ravno v New Yorku osvojil doslej edino lovoriko s turnirjev velike četverice. FOTO: Julian Finney/AFP
Juan Martin del Potro je ravno v New Yorku osvojil doslej edino lovoriko s turnirjev velike četverice. FOTO: Julian Finney/AFP


Vdaja tudi že v Melbournu


»Koleno me je mučilo že v obračunu s Karenom Hačanovom, a sem upal, da se bo stanje popravilo. Tokrat sem že kmalu po začetku začutil močno bolečino. Sprva sem še nameraval stisniti zobe, toda brez uspeha. Odločitev je bila težka, toda edina možna. Tretjega niza preprosto ne bi mogel odigrati,« je razočarano zmajeval z glavo Nadal, ki je, ravno tako zaradi poškodbe (stegenske mišice), predal že četrtfinalni dvoboj letošnjega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu proti Hrvatu Marinu Čiliću.


Ostaja številka 1


Vseeno bo Španec ostal na čelu svetovne jakostne lestvice ATP, saj se je njegov glavni tekmec, Švicar Roger Federer, v New Yorku poslovil že v osmini finala. Bosta pa v ponedeljek na tretje in četrto mesto napredovala oba jutrišnja finalista. Del Potro, ki bo čez dva tedna dopolnil 30 let, naskakuje drugo lovirko s turnirjev velike četverice v karieri – prejšnjo je leta 2009 osvojil ravno na odprtem prvenstvu ZDA, ko je v finalu odpravil še Federerja. Odtlej se v finale tekmovanj te kakovostne ravni ni več prebil.

Novak Đoković je zadnji niz oddal že v drugem kolu. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Novak Đoković je zadnji niz oddal že v drugem kolu. FOTO: Matthew Stockman/AFP


Petnajstič zapored


Za newyorško lovoriko se bo Argentinec udaril z dve leti starejšim Srbom Novakom Đokovićem, ki si je doslej konkurenco na tem prizorišču pokoril dvakrat, v letih 2011 in 2015. V vrhunsko formo se je letos vrnil že v Wimbledonu, v New Yorku pa je oddal zgolj dva niza, in še to že v prvih dveh dvobojih. V polfinalu se je poigral še z Japoncem Keijem Nišikorijem, od katerega je bil boljši s 6:3, 6:4 in 6:2. V devetnajstem medsebojnem dvoboju je Nole zmagal že sedemnajstič doslej in petnajstič zapovrstjo. Z Del Potrom ima le nekoliko slabšo statistiko: 14 zmag v 18 obračunih.


 

Komentarji: