Bolna Serena predala dvoboj

Američanka je v Indian Wellsu izpadla proti Garbiñe Muguruza. Konec za Slovenki med dvojicami.
Fotografija: Serena Williams se je počutila zelo slabo. FOTO: USA Today
Odpri galerijo
Serena Williams se je počutila zelo slabo. FOTO: USA Today

Serena Williams je zaradi bolezni predala dvoboj tretjega kroga mastersa WTA v Indian Wellsu proti Španki Garbiñe Muguruza. Napredovanje sta si priigrala Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer.

Sedemintridesetletna Williamsova je dvoboj začela odločno, povedla s 3:0, a se ji je nato zalomilo. Muguruza je prvi niz dobila s 6:3, pri Američanki pa je bilo jasno videti, da se ne počuti dobro in da težko diha. Pri zaostanku z 0:1 v drugem nizu je dvoboj predala.
 

Iz sekunde v sekundo slabše


»Pred dvobojem se nisem počutila najbolje, vsako sekundo pa je bilo slabše. Vrtelo se me mi je in bila sem utrujena. Mogoče se je na začetku zdelo, da sem dvoboj začela dobro, toda že takrat se nisem počutila dobro,« je razkrila Williamsova.

Serena Williams je dobro začela,a močno popustila. FOTO: USA Today
Serena Williams je dobro začela,a močno popustila. FOTO: USA Today


Napredovala je druga nosilka, Romunka Simona Halep, ki je izločila Ukrajinko Katerino Kozlovo s 7:6 (3), 7:5. Četrti nosilec Federer je premagal Nemca Petra Gojowczyka s 6:1 in 7:5, drugopostavljeni Nadal je odpravil Američana Jareda Donaldsona s 6:1 in 6:1.
 

Konec za Jakupovičevo in Srebotnikovo


Slovenki Dalila Jakupovič in Katarina Srebotnik pa sta izpadli v osmini finala v konkurenci ženskih dvojic. Jakupovičeva in njena partnerica Irina Hromačeva sta morali priznati premoč Tajvanki Su-Wei Hsieh in Čehinji Barbori Strycovi, ki sta zmagali s 6:2 in 6:0.

Srebotnikova je skupaj z Američanko Raquel Atawo izgubila proti Belgijki Elise Mertens in Belorusinji Arini Sabalenka s 7:5, 3:6 in 9:11.

Preberite še:

Komentarji: