Boris Becker spomnil Naomi Osako o tem, kaj je pritisk

Upokojeni nemši teniški zvezdnik je kritiziral razloge Japonke, zakaj si je vzela tekmovalni premor.
Fotografija: Boris Becker je v Wimbledonu vedno rado viden gost in tudi priljubljen med tamkajšnjimi teniškimi navdušenci. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Boris Becker je v Wimbledonu vedno rado viden gost in tudi priljubljen med tamkajšnjimi teniškimi navdušenci. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Nekaj tednov je trajalo, da je št. 2 med teniškimi igralkami Japonka Naomi Osaka prejela zaušnico enega od velikih igralcev, ker se je iz teniške karavane umaknila zaradi pritiska medijev.

Opogumil se je kar nemški as Boris Becker in mlajšo japonsko kolegico pošteno okrcal.

»Je to res pritisk?« se je pred začetkom turnirja v Wimbledonu vprašal v pogovoru za The Times in nadaljeval odkrito in brez dlake na jeziku.

Naomi Osaka je sita, bogata in tudi družina je v redu. FOTO: Rob Prezioso/AFP
Naomi Osaka je sita, bogata in tudi družina je v redu. FOTO: Rob Prezioso/AFP


»Mar ni pritisk, če na mizi ni kaj za pojesti? Ali ko moraš nahraniti družino in si brez službe? Stara si 23 let, zdrava, bogata, tvoja družina je v redu. Kje je j..... pritisk?« je bil na koncu že besen najmlajši zmagovalec največjega teniškega turnirja na svetu.

Osaka se je »zlomila« na pariškem turnirju za veliki slam in je bila zaradi neupoštevanja pravil o obvezni novinarski konferenci najprej kaznovana s 13.5000 evri, potem pa se je kar sama umaknila s turnirja, češ da ima dovolj neumnih vprašanj, zaradi katerih ni osredotočena na tekme. Potem je odpovedala še nastop v Wimbledonu.

Preberite še:

Komentarji: