Bradyjeva prva polfinalistka

Američanka je v četrtfinalnem obračunu premagala Kazahstanko Julijo Putincevo.

Objavljeno
08. september 2020 20.34
Posodobljeno
08. september 2020 20.43
Jennifer Brady se je veselila uspeha kariere. FOTO: Danielle Parhizkaran/Usa Today Sports
STA
STA
New York - Ameriška teniška igralka Jennifer Brady je prva polfinalistka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Petindvajsetletna Američanka je v današnjem četrtfinalnem obračunu premagala Kazahstanko Julijo Putincevo s 6:3 in 6:2, v polfinalu pa jo čaka zmagovalka japonsko-ameriškega dvoboja Naomi Osaka - Shelby Rogers.Bradyjeva se je prvič prebila v polfinale turnirja za grand slam. Doslej je najboljši rezultat dosegla pred tremi leti na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, kjer je izpadla po četrtem krogu.

image
Jennifer Brady je bila boljša od Julije Putinceve. FOTO: Danielle Parhizkaran/Usa Today Sports


V tem letu je premagala tudi dve igralki iz top 10: v Brisbanu je bila boljša od trenutno prve dame ženskega tenisa, Avstralke Ashleigh Barty, v Dubaju pa je na kolena položila Ukrajinko Elino Svitolino.

Trenutno 41. igralka na lestvici WTA je imela na današnjem dvoboju vse niti igre v svojih rokah, Putincevo je zasenčila v vseh prvinah igre in po uri in osmih minutah zmagala po dveh nizih.

Druga četrtfinalna para na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu sta Serena Williams (ZDA/3) - Cvetana Pironkova (Bol) in Viktorija Azarenka (Blr) - Elise Mertens (Bel/16).