Brazilec iz elitne stoterice previsoka ovira za Rolo

Slovenski teniški igralec je nastope na challengerju z nagradnim skladom 75.000 $ v Montevideu zapečatil v osmini finala.

Objavljeno
10. november 2017 11.11
J. P.
J. P.

Montevideo - Slovenski teniški igralec Blaž Rola je nastope na challengerju z nagradnim skladom 75.000 dolarjev v urugvajskem Montevideu zapečatil v osmini finala. Nepostavljeni Ptujčan, ki je pred mesecem dni dopolnil 27 let in drži 215. mesto svetovne jakostne lestvice (v ponedeljek bo pridobil med šest in devet mest), je moral namreč premoč priznati četrtemu nosilcu, Brazilcu Rogeriu Dutri da Silvi, članu svetovne stoterice, ki je bil po uri in pol uspešnejši s 7:5 in 6:2.

Prvi niz je bil izenačen do desete igre, dotlej se namreč nista tekmeca dokopala do niti ene priložnosti za brejk. Prva se je Brazilcu ponudila v enajstem poskusu, izkoristil jo je in s tem spravil niz pod streho že pred »podaljškom«. Drugi niz je bil manj izenačen: prvi je sicer igro na svoj začetni udarec oddal poznejši zmagovalec, česar pa Rola ni znal izkoristiti. Nasprotniku je dovolil tri zaporedne brejke, sam pa je v šesti igri ostal praznih rok kljub kar trem brejk-priložnostim. Dutra bo na novi jakostni lestvici s 93. napredoval vsaj za eno mesto, v primeru turnirske zmage pa še za dodatnih 15 mest.