Čilić in masters ne gresta z roko v roki

Na mastersu v Londonu zmagi Aleksandra Zvereva in Novaka Đokovića.
Fotografija: Aleksander Zverev je proti Marinu Čiliću zelo slabo začel, a zmagovito končal. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Aleksander Zverev je proti Marinu Čiliću zelo slabo začel, a zmagovito končal. FOTO: AFP

Marin Čilić je nekdanji zmagovalec OP ZDA (2014), lanski finalist Wimbledona in letošnji OP Avstralije, a na mastersu osmerice mu ne gre in ne gre. Letos nastopa četrtič, doslej je dobil en sam dvoboj, slab niz pa nadaljeval tudi danes, ko je izgubil proti Aleksandru Zverevu. Zdaj po že precej znanem receptu, da je zapravil lepo prednost.

Resda na sklepnem turnirju ni tekmecev, ki bi bili na lestvici ATP zunaj deseterice, a vendarle je Čilićeva statistika 9 porazov in ene zmage presenetljiva. Doslej je – pred dvema letoma – ugnal le Keija Nišikorija in še to v dvoboju, ki ni odločal o ničemer več, lani je denimo izgubil tudi proti Jacku Socku, ki ne sodi ravno med elito. Skorajda natančno pred letom dni je v dvoboju s Hrvatom v svojem premiernem nastopu na sklepnih turnirjih do zmage prišel tudi Aleksander Zverev, tokrat se je zgodba v partiji, ki ni navdušila, ponovila.

Marin Čilić je spet zapravil lepo prednost. FOTO: Reuters
Marin Čilić je spet zapravil lepo prednost. FOTO: Reuters


A sprva ni kazalo na to, saj je Nemec začel porazno, izgubil prve tri igre, Čilić je imel dve žogici za break za vodstvo s 4:0, nato še eno za 5:1, a jih ni izkoristil, je pa ob servisu za niz pri 5:3 izgubil igro na svoj začetni udarec, tie-break pa je nato pripadel Zverevu. V drugem nizu se je scenarij ponovil, le da mladi nemški zvezdnik ni tako slabo začel, si je pa Hrvat spet prvi priigral break prednosti, a jo spet zapravil in nato izgubil še drugo podaljšano igro … Zverev je v skupini Guga Kuerten vpisal zmago s 7:6 (5), 7:6 (1). Čilić je tako spet zašel na stara pota, ko je izgubljal dobljene dvoboje, kar precej takšnih se je že nabralo, četudi se je zdelo, da je po slabi azijski turneji, ki jo je končal brez zmage, spet dvignil raven, saj je ne nazadnje na turnirju v Parizu prekinil serijo Novaka Đokovića, ki je dobil 30 nizov zapored, za zmago pa mu je na koncu vendarle malce zmanjkalo.

»Odločilen je bil prvi niz, saj se proti Marinu nikdar ne želiš znajti v zaostanku. Kadar je samozavesten, se je njegovemu napadalnemu slogu igre zelo težko upirati. Zmaga je zelo pomembna, saj si nihče ne želi turnirja začeti s porazom, mislim, da je to dobra osnova za naprej,« je ocenil Zverev, potem ko je v sedmem medsebojnem dvoboju Čilića ugnal še šestič.

Veliko bolj enostranski je bil drugi dvoboj v tej skupini, saj je Novak Đoković pričakovano zanesljivo opravil z debitantom Johnom Isnerjem. Po le dobri uri igre je bil Srb boljši s 6:4, 6:3.

Novak Đoković je zlahka ugnal debitanta Johna Isnerja. FOTO: Reuters
Novak Đoković je zlahka ugnal debitanta Johna Isnerja. FOTO: Reuters



Federer se rešuje


Jutri sta na sporedu dvoboja v skupini Lleyton Hewitt, in sicer se bosta najprej (ob 15. uri) pomerila zmagovalca uvodnih partij Kevin Anderson in Kei Nišikori, nato (21) pa še poraženca Roger Federer in Dominic Thiem. Padeta lahko že prvi odločitvi o tem, kdo napreduje v polfinale in kdo ostaja brez možnosti. Če bi se od enega od prvih dveh mest v skupini poslovil Federer, bi bilo to seveda veliko presenečenje, v dosedanjih 15 nastopih se mu je namreč to pripetilo zgolj enkrat, leta 2008.

Zanimivo bo videti, v kakšni luči se bo Švicar predstavil tokrat, potem ko si v dvoboju z Nišikorijem nikakor ni bil podoben, poleg nevsakdanjih napak je bil tudi zelo živčen, dobil opozorilo sodnika, na novinarsko konferenco pa zakorakal kar neposredno z igrišča. Nekaj vprašanj, kaj se dogaja, se je danes porajalo, ker je odpovedal trening v Queen'su, a se je že pred tem pritoževal, da je težko najti igrišče, ki bi bilo enako hitro, kot je v areni O2. To je po njegovi oceni počasnejše, kot je bilo, medtem ko drugi igralci ocenjujejo, da je hitrejše …
 

Preberite še:

Komentarji: