Ćorić odpovedal Wimbledon, Bedene v uvodnem krogu z Berrettinijem

Hrvaški teniški igralec je nastop odpovedal zaradi poškodbe hrbta. Ćorić bil na sveti londonski travi uvodni tekmec najboljšega slovenskega igralca Aljaža Bedeneta, ki ga zdaj čaka obračun z Italijanom Matteom Berrettinijem.

Objavljeno
29. junij 2019 18.04
Posodobljeno
29. junij 2019 18.04
Borna Ćorić. FOTO: Reuters
STA
STA
Hrvaški teniški igralec Borna Ćorić je zavoljo poškodbe hrbta odpovedal nastop na bližnjem turnirju za grand slam v Wimbledonu. Hrvat, ki je trenutno na 14. mestu na lestvici ATP, je bil na sveti londonski travi uvodni tekmec najboljšega slovenskega igralca Aljaža Bedeneta, ki ga zdaj čaka obračun z Italijanom Matteom Berrettinijem.

Triindvajsetletni in 196 cm visoki Italijan je trenutno na 20. mestu lestvice ATP in bo 17. nosilec bližnjega turnirja v Wimbledonu. V tej sezoni je osvojil turnirja v Budimpešti in Stuttgartu, lani je slavil v Gstaadu.

image
FOTO: Reuters


Bedene bo edini slovenski predstavnik v moškem delu. V ženski posamični konkurenci bodo nastopile Tamara Zidanšek, Polona Hercog, Kaja Juvan in Dalila Jakupović.

Zidanškovo v prvem krogu čaka Kanadčanka Eugenia Bouchard, Hercogovo Slovakinja Viktoria Kužmova, Juvanovo Čehinja Krystina Pliškova, Jakupovićevo pa Belgijka Kirsten Flipkens.