Dež krojil teniški spored v New Yorku

Nastop v tretjem krogu so si zagotovili bolj ali manj vsi favorizirani igralci in igralke.
Fotografija: Napredovala je Američanka Serena Williams, ki je premagala rojakinjo Caty McNally s 5:7, 6:3 in 6:1. FOTO: Katharine Lotze/AFP
Odpri galerijo
Napredovala je Američanka Serena Williams, ki je premagala rojakinjo Caty McNally s 5:7, 6:3 in 6:1. FOTO: Katharine Lotze/AFP

Prirediteljem letošnjega četrtega teniškega turnirja za grand slam v New Yorku je ponagajal dež. Večino dvobojev so prestavili na naslednji dan, nosilci pa so nastopili na igriščih Arthur Ashe in Louis Armstrong, ki premoreta premični strehi.

Nastop v tretjem krogu so si zagotovili bolj ali manj vsi favorizirani igralci in igralke. Prvopostavljeni Srb Novak Đoković je premagal Argentinca Juana Ignacia Londera s 6:4, 7:6 (3) in 6:1, tretjepostavljeni Švicar Roger Federer pa Damirja Džumhurja iz Bosne in Hercegovine s 3:6, 6:2, 6:3 in 6:4.

V naslednji krog je napredoval tudi Japonec Kei Nishikori, ki je bil boljši od Američana Bradleyja Klahna s 6:2, 4:6, 6:3 in 7:5.
V ženski konkurenci ni bilo presenečenj. Avstralka Ashleigh Barty, druga nosilka turnirja z nagradnim skladom 57,238 milijona dolarjev, je ukanila domačinko Lauren Davis s 6:2 in 7:6 (2), tretjepostavljena Čehinja Karolina Pliškova je bila boljša od Gruzijke Mariam Bolkvadze s 6:1 in 6:4.

Napredovala je Američanka Serena Williams, ki je premagala rojakinjo Caty McNally s 5:7, 6:3 in 6:1, zalomilo pa se je njeni starejši sestri Venus. Od 39-letne veteranke je bila boljša petopostavljena Ukrajinka Elina Svitolina, ki je slavila s 6:4 in 6:4.
Danes bo na veliko sceno stopil Aljaž Bedene. V uvodnem dvoboju na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu je zanesljivo ukanil Slovaka Jožefa Kovalika s 6:3, 6:4 in 7:5, ob 19. uri pa ga čaka Francoz Benoit Paire.

Preberite še:

Komentarji: