Federer moral priznati premoč Zverevu

Švicarski veteran Roger Federer je v polfinalu ATP turnirja v Halleju izgubil proti nemškemu najstniku Alexandru Zverevu.

Objavljeno
18. junij 2016 16.29
Germany Tennis Gerry Weber Open
M. Ž.
M. Ž.

Halle - Švicarski tenisač Roger Federer se je na ATP turnirju v Halleju nepričakovano poslovil v polfinalu, saj ga je premagal nemški najstnik Alexander Zverev s 7:6, 5:7 in 6:3.

Devetnajstletni Nemec je na drugem medsebojnem obračunu s 34-letnim Švicarjem dosegel svojo prvo zmago. Zadnji najstnik, ki je premagal Rogerja Federerja, je bil Škot Andy Murray leta 2006.

Alexander Zverev je v prvem nizu prikazal zelo dober tenis in na svoj servis izgubil le štiri točke, zmago pa si je priboril v podaljšani igri, ki jo je dobil s 7:4.

Prvopostavljeni Federer je v drugem nizu uspešno odgovoril, pri izidu 5:5 odvzel servis nasprotniku in v naslednji igri unovčil prvo zaključno žogo.

V odločilnem nizu se je razmerje moči znova nagnilo na stran Nemca, ki je pri izidu 2:2 dobil naslednje tri igre, za konec pa v deveti igri izkoristil prvo žogo za zmago na dvoboju.

Mladi Nemec se bo v finalu pomeril z 32-letnim rojakom Florianom Mayerjem, ki je v drugem polfinalu s 6:3 in 6:4 premagal Avstrijca Dominica Thiema, s tem pa se po petih letih spet uvrstil v finale enega izmed turnirjev. Nemčija bo tako po letu 2012, ko je zmagal Tommy Haas, spet dobila zmagovalca na domačem travnatem turnirju.

Murray in Raonić v Queensu

Škot Andy Murray in Kanadčan Miloš Ranoić sta finalista teniškega turnirja ATP v Londonu. V polfinalu je prvopostavljeni Murray, ki od preteklega tedna spet sodeluje z Ivanom Lendlom, danes ugnal Hrvata Marina Čilića s 6:3, 4:6 in 6:3 ter naredil nov korak k petemu naslovu na turnirju Quenns' Club v prestolnici Združenega kraljestva.

A za peto slavje na omenjenem turnirju bo Murray moral ugnati še razpoloženega Raonića. Ta je v drugem polfinalu v dveh nizih s 6:4 in 6:4 ugnal Avstralca Bernarda Tomića.

Halle, polfinale ATP

Alexander Zverev (Nem) - Roger Federer (Švi/1) 7:6 (4), 5:7, 6:3.

Florian Mayer (Nem) - Dominic Thiem (Avt/3) 6:3, 6:4.

Queens, polfinale ATP

Andy Murray (VBr/1) - Marin Čilić (Hrv/5) 6:3, 4:6, 6:3;

Miloš Raonić (Kan) - Bernard Tomić (Avs) 6:4, 6:4;