Federer neporažen v polfinale (VIDEO)

Švicarski teniški as je zmagal še v tretjem dvoboju sklepnega mastersa v Londonu, z 2:1 je bil boljši od Hrvata Čilića.

Objavljeno
16. november 2017 19.32
J. P.
J. P.

London - Predtekmovalni del zaključnega mastersa teniške sezone ATP v Londonu je prekaljeni švicarski lisjak Roger Federer kronal s še tretjo zmago v skupini Boris Becker, s katero je zgolj še potrdil preboj v polfinale. Tokrat je po slabšem začetku s 6:7 (5), 6:4 in 6:1 odpravil turnirsko številko pet, Hrvata Marina Čilića.

Tekmeca sta si na nasprotnih straneh mreže stala devetič, Švicar je vpisal že osmo zmago, tretjo zapovrstjo in drugo letos, neuspešen je bil zgolj leta 2014 v polfinalu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Dvoboja je bilo danes konec po nekaj manj kot dveh urah, zmagovalec je primazal 17 asov (poraženec dvanajst) in izkoristil tri od devetih priložnosti za brejk, Čilić pa edine ni.

Hrvat je bolje začel in v podaljšani igri prvega niza vodil že s 4:1, nato pa prednost zadržal do konca. Tudi v drugem nizu je dišalo po »podaljšku«, a je Federer v deseti igri izkoristil že prvo priložnost za brejk, s čimer se je tehtnica začela nagibati na njegovo stran. »Morda sem začel nekoliko preveč sproščeno, saj sem si polfinale zagotovil že prej. Ko sem spremenil pristop, je bilo precej bolje,« je poudaril.

Zdaj ga v sobotnem polfinalu čaka obračun z drugouvrščenim iz skupine Pete Sampras - torej Avstrijcem Dominicom Thiemom ali Belgijcem Davidom Goffinom. Nocoj se bosta za drugo mesto v Federerjevi skupini med seboj udarila Nemec Alexander Zverev in Američan Jack Sock, ki sta pred dvobojem vsak pri po eni zmagi in porazu. Čilić je sezono končal brez londonske zmage v treh poskusih.