Federerjevo srce se je odločilo za olimpijske igre

Švicarski teniški as bo prihodnje leto nastopil v Tokiu.
Fotografija: Roger Federer je na OI osvojil zlato kolajno v dvojicah s Stanom Wawrinko in srebrno med posamezniki. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Roger Federer je na OI osvojil zlato kolajno v dvojicah s Stanom Wawrinko in srebrno med posamezniki. FOTO: AFP

Najboljši teniški igralec v zgodovini Roger Federer se je odločil, da bo prihodnje leto nastopil na olimpijskih igrah. Potem ko je pred kratkim dejal, da ima načrt turnirjev oblikovan do Wimbledona, je zdaj razkril, da bo po travnatem velikem slamu zaigral v Tokiu. "Zadnjih nekaj tednov sem se pogovarjal s člani ekipe, kaj naj storim po Wimbledonu, in na koncu je moje srce odločilo, da bi si želel igrati na olimpijskih igrah. V Atenah in Pekingu sem na slovesnosti ob odprtju nosil švicarsko zastavo, imam zlato in srebrno kolajno in res bi si želel nastopiti še enkrat. Se že veselim," je po ekshibicijskem dvoboju z Johnom Isnerjem prav v Tokiu dejal Federer, ki je moral zadnje OI v Rio de Janeiru izpustiti zaradi poškodbe.

Švicar je naslov olimpijskega prvaka osvojil v dvojicah skupaj s Stanom Wawrinko v Pekingu 2008, medtem ko je bil v Londonu 2012 srebrn med posamezniki. V finalu ga je premagal Andy Murray. Zlata olimpijska kolajna v posamični konkurenci je v bistvu edina lovorika, ki je Federer nima v svoji veličastni zbirki.

Federer sicer ne izpolnjuje osnovnih pogojev za nastop na olimpijski igrah, saj v tem olimpijskem ciklu ni igral za svojo reprezentanco v Davisovem pokalu. Kljub temu pa so mogoče izjeme in gotovo Federerju nihče ne bo skušal preprečiti nastopa na OI 2020.

Komentarji: