Finale bo nemško-avstrijski

Alexander Zverev v petih nizih premagal Španca, Dominic Thiem v treh Rusa.
Fotografija: Alexander Zverev se je izvlekel iz zanke. FOTO: Al Bello/AFP
Odpri galerijo
Alexander Zverev se je izvlekel iz zanke. FOTO: Al Bello/AFP

Finale OP ZDA v tenisu prinaša dvoboj med Nemcem Alexandrom Zverevom in Avstrijcem Dominicom Thiemom. Zverev je po zaostanku z 0:2 v nizih s 3:2 premagal Pabla Carrena Busto (3:6, 2:6). Thiem je s 3:0 ugnal Danila Medvedjeva. Finale bo v nedeljo.

Danes se bosta finalu pri ženskah pomerili Viktorija Azarenka in Naomi Osaka.

Dominic Thiem lovi svoj prvi veliki slam. FOTO: Robert Deutsch/USA TODAY Sports
Dominic Thiem lovi svoj prvi veliki slam. FOTO: Robert Deutsch/USA TODAY Sports


Thiem se je po polfinalni zmagi nad lanskim finalistom Medvedjevom s 6:2, 7:6 (7) in 7:6 (5) prvič v karieri prebil v finale OP ZDA v New Yorku. Drugi nosilec je obenem postal prvi avstrijski finalist v zgodovini US Opna. Thiem se je tako četrtič v karieri prebil v finale enega od turnirjev velike četverice, za zdaj še ni osvojil nobenega.



Že pred njim si je kot prvi finale na štadionu Arthurja Asha priigral 23-letni Zverev, ki je s tem postal najmlajši finalist po Srbu Novaku Đokoviću leta 2010 s prebojem v finale grand slama. Obenem je prvi nemški finalist turnirja velike četverice po Rainerju Schüttlerju leta 2003 na OP Avstralije.



Zverev, sicer peti nosilec letošnjega OP ZDA, si je svoj prvi finale grand slama priigral po petih nizih z zmago nad 20. nosilcem Špancem Pablom Carrenom Busto s 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Preberite še:

Komentarji: