Goffin dopolnil polfinalno štiriperesno deteljico (VIDEO)

Belgijski teniški igralec je v odločilnem dvoboju za 2. mesto v skupini s 6:4 in 6:1 odpravil Avstrijca Dominica Thiema.

Objavljeno
18. november 2017 08.38
J. P.
J. P.

London - Zadnji polfinalist zaključnega mastersa najboljše teniške osmerice ATP v Londonu je Belgijec David Goffin, ki ga danes ob 15. uri čaka dvoboj s še nepremaganim Švicarjem Rogerjem Federerjem, medtem ko si bosta zvečer, ob 21. uri, na nasprotnih straneh mreže stala Bolgar Grigor Dimitrov in Američan Jack Sock.

Goffin je v odločilnem obračunu za drugo mesto v skupini Pete Sampras po le 73 minutah igre s 6:4 in 6:1 odpravil četrtopostavljenega Avstrijca Dominica Thiema. Prvi niz je bil še razmeroma izenačen, poraženec je že vodil s 3:0, nato pa izgubil dve igri na svoj začetni udarec in tekmecu dovolil popoln preobrat.

V drugem nizu je bil promet popolnoma enosmeren, 26-letni Belgijec je zmogel tri brejke zapovrstjo in se veselil prepričljive zmage, osme v enajstem medsebojnem obračunu, tretje letos, tretje zapovrstjo in najlažje priigrane doslej. Thiem je bil nenatančen pri začetnem udarcu (en as, šest dvojnih napak) in slab pri realizaciji priložnosti za brejk (1:6).

V sinočnjem drugem dvoboju skupine, ki ni odločal o ničemer več, je Bolgar Dimitrov ohranil londonsko neporaženost, brez slehernih težav je po 62 minutah igre z veličastnih 6:1 in 6:1 odpravil še španskega rezervista Pabla Carreno-Busto, ki je na sklepni masters vskočil koz zamenjava za poškodovanega rojaka Rafaela Nadala.

Poraženec, ki je tako še v drugem obračunu ostal praznih rok, se ni niti enkrat znašel v priložnosti za odvzem nasprotnikovega servisa, medtem ko je bil Dimitrov, ki je doslej na turnirju oddal en sam niz, iz desetih poskusov petkrat uspešen, predvsem pa si skorajda ni privoščil neizsiljenih napak - nabralo se jih je zgolj devet.