Halepova bo še drugič prezimila na prestolu

Ta teden rešeni zadnji neznanki za ženski teniški masters, ki se začne v nedeljo.
Fotografija: Tako kot lani bo tudi letos sezono na 1. mestu WTA končala Simona Halep. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tako kot lani bo tudi letos sezono na 1. mestu WTA končala Simona Halep. FOTO: Reuters

Ljubljana – Medtem ko se pri moških obeta zanimiv boj za 1. mesto na teniški lestvici ATP ob koncu leta, za katerega je favorit Novak Đoković, je pri ženskah že jasno, da bo novo sezono kot prva igralka sveta dočakala Simona Halep, in sicer drugič zapored. Pri ženskah je sicer sezona v zadnjih izdihljajih, saj se v nedeljo začne turnir osmerice, za katerega pa vse udeleženke vendarle še niso znane. Je pa jasno, da bo drugič zapored med dvojicami zaigrala Andreja Klepač.

Zmaga na Roland Garrosu, njena prva za veliki slam, osvojitev turnirjev v Montrealu in Shenzhenu ter finali na OP Avstralije, Cincinnatiju in Rimu so bili dovolj, da bo Romunka drugič prezimila na vrhu svetovne lestvice, letos seveda z veliko manj pomisleki, ker je bila nepremagljiva na pariškem pesku. »Lani je bila zame velika čast, da sem sezono končala na 1. mestu. Da mi je uspelo drugič zapored, pa je poseben dosežek, sploh, ker sem osvojila še naslov za veliki slam. Ponosna sem. Na vrhu se je zelo težko obdržati, ker je na vsakem turnirju pritisk zelo velik, sem pa igrala skozi vso sezono stanovitno, na visoki ravni,« je ob novem dosežku dejala Halepova, ki se je še pred kratkim soočala z zdrsom medvretenčne ploščice, a je zdaj vseeno pripotovala na turnir v Moskvo, kjer bo poskušala igrati.

»Za zdaj še nisem trenirala na vso moč in če ne bom mogla igrati v Moskvi, potem dvomim, da bom lahko v Singapurju. Zdravje bo gotovo na prvem mestu,« je še vprašljiv njen nastop na mastersu osmerice. Če bo nastopila, bo edina na vseh petih finalih, ki jih je gostil Singapur (prihodnje leto se turnir seli v Shenzhen), če ne bo, bo masters precej osiromašen. Sploh, ker ne bo niti Serene Williams, ki je že predčasno končala sezono, finalistka Wimbledona in New Yorka pa je letos seveda premalo igrala, da bi si lahko zagotovila mesto med najboljšo osmerico. Poleg Halepove imajo za zdaj nastop zagotovljen wimbledonska zmagovalka Angelique Kerber, branilka naslova in avstralska zmagovalka Caroline Wozniacki, newyorška zmagovalka Naomi Osaka, Petra Kvitova in Sloane Stephens, za preostali dve mesti so kandidatke tri, in sicer Jelina Svitolina, ki je naslednja v zaporedju, Karolina Pliškova ter Kiki Bertens. O zadnjih dveh potnicah bo odločal turnir v Moskvi, pri čemer Svitolina ne igra, Pliškova in Bertensova pač, tako da imata usodo v svojih rokah.

Že nekaj časa pa je znana osmerica najboljših dvojic, ki bodo turnir začele nekoliko kasneje, 25. t. m. Med njimi je spet tudi Andreja Klepač skupaj z Mario Jose Martinez Sanchez. Lansko premiero sta končali s prvim dvobojem, izgubili pa sta proti kasnejšima zmagovalkama Timei Babos in Andrei Hlavačkovi.
 

Koliko odpovedi za London?


Pri moških, ki imajo daljšo sezono, so si za zdaj nastop na mastersu v Londonu (od 11. do 18. novembra) zagotovili Rafael Nadal, Đoković, Juan Martin del Potro, Roger Federer in Aleksander Zverev. Seveda pa je pričakovati kakšno odpoved, saj je Del Potrova sezona končana zaradi poškodbe kolena, vprašaj visi tudi nad Nadalom. Nadal, ki je prejšnji teden navdušil z nesebično pomočjo ob poplavah na Mallorci, je sicer začel trenirati pred dobrim tednom, vendar ni nared za tekmovalne boje. »Skorajda vsak dan sem bil na telefonski zvezi z Rafo, a žal nimam dobrih vesti. Ni še pripravljen, rad bi igral, a telo mu tega ne dopušča,« je razkril Herwig Straka, direktor turnirja na Dunaju, kjer so upali, da bo Nadal zaprosil za posebno povabilo.

Preberite še:

Komentarji: