Bedene po petih nizih v drugi krog OP Avstralije

V drugem krogu OP Avstralije se bo pomeril z Latvijcem Ernestsom Gulbisom.

Objavljeno
21. januar 2020 07.06
Posodobljeno
21. januar 2020 10.52
Ljubljančan je na igrišču Melbourne Parka v prvem krogu po treh urah in 54 minutah ter petih nizih s 6:4, 6:7 (5), 6:7 (5), 6:2 in 6:4 ugnal domačina Jamesa Duckwortha, 94. s svetovne lestvice. FOTO: AFP
STA
STA
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno začel nastope na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, odprtem prvenstvu Avstralije. Ljubljančan je na igrišču Melbourne Parka v prvem krogu po treh urah in 54 minutah ter petih nizih s 6:4, 6:7 (5), 6:7 (5), 6:2 in 6:4 ugnal domačina Jamesa Duckwortha, 94. s svetovne lestvice.Tridesetletni Ljubljančan, 55. na lestvici ATP, se je s tri leta mlajšim tekmecem iz Sydneyja pred tem pomeril trikrat; na manjših turnirjih in kvalifikacijah za največje sta slavila vsak po enkrat, na turnirjih ATP pa je bil davnega leta 2013 v Bogoti boljši Duckworth.

Bedene se bo v drugem krogu OP Avstralije pomeril z Latvijcem Ernestsom Gulbisom. Ta se je iz kvalifikacij prebil na glavni turnir in nato presenetil Kanadčana Felixa Auger-Aliassima, 22. na lestvici ATP, ter zmagal s 7:5, 4:6, 7:6 (4) in 6:4.
 

Hercogova zanesljivo v 2. krog, konec za Juvanovo


Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela nastope na prvem turnirju za veliki slam sezone, odprtem prvenstvu Avstralije. Hercogova je v prvem krogu zanesljivo, dvakrat s po 6:3 premagala Švedinjo Rebecco Peterson, ki je na lestvici WTA štiri mesta boljša od nje. Nastope v Melbourne Parku pa je že končala Kaja Juvan.

image
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela nastope na prvem turnirju za veliki slam sezone, odprtem prvenstvu Avstralije. FOTO: AFP


Zdaj najboljšo slovensko igralko Hercogovo v drugem krogu čaka trd oreh, kar prva nosilka turnirja, domačinka Ashleigh Barty.
Prva nosilka je bila v prvem krogu s 5:7, 6:1 in 6:1 boljša od Ukrajinke Lesje Curenko, za ogrevanje pa je pred OP Avstralije osvojila turnir v domačem Adelaidu z nagradnim skladom 714.000 evrov in prikazala dobro formo.

Bartyjeva je pred dnevi v finalu Adelaida S 6:2 in 7:5 ugnala 19-letno Ukrajinko Dajano Jastremsko, ta pa je bila danes v prvem krogu v Melbourne Parku usodna za mlado slovensko igralko Kajo Juvan.

image
Hercogova je v prvem krogu zanesljivo, dvakrat s po 6:3 premagala Švedinjo Rebecco Peterson, ki je na lestvici WTA štiri mesta boljša od nje. FOTO: Reuters


Potem ko se je Juvanova prvič v karieri skozi kvalifikacije prebila na OP Avstralije, je nastope tudi končala v prvem krogu. Devetnajstletno Juvanovo je namreč gladko, dvakrat s 6:1 ugnala ukrajinska vrstnica Jastremska, sicer 21. igralka s svetovne lestvice.