In potem ni bilo nobene več … (VIDEO)

V Wimbledonu Serena Williams vedno večja favoritinja, Rafael Nadal v četrtfinalu prvič po letu 2011.
Fotografija: Kiki Bertens je za svoj prvi wimbledonski četrtfinale ugnala Karolino Pliškovo. Foto Ben Curtis/AP
Odpri galerijo
Kiki Bertens je za svoj prvi wimbledonski četrtfinale ugnala Karolino Pliškovo. Foto Ben Curtis/AP

London – Wimbledon 2018 se bo v ženskem delu vsekakor zapisal v zgodovino. Potem ko je prvi teden preživela le ena nosilka od prvih desetih, je danes izpadla še ta. Sedmopostavljeno češko teniško igralko Karolino Pliškovo je ugnala Kiki Bertens, ki je tako poskrbela, da prvič v odprti eri v posamični konkurenci (moški ali ženski) na grand slamu v četrtfinalu ne bo nobene od prvih desetih nosilk oz. nosilcev.



Razplet turnirja se zdi vsak dan bolj voda na mlin Serene Williams, ki je danes zlahka opravila z Jevgenijo Rodino in postaja vedno večja favoritinja za sobotno zmago, ki bi bila že njena osma. V njeni polovici žreba so ostale le igralke, ki so se prvič prebile v četrtfinale Wimbledona, ob Bertensovi še Julia Görges in Camila Giorgi, ki sta sploh prvič med osmerico na velikih slamih. Williamsova je postala najnižje uvrščena wimbledonska četrtfinalistka v profesionalni dobi, saj je ta čas le 181. na svetu (doslej Mirjana Lučić-Baroni; 134), seveda pa ta številka ne pove ničesar. Za Američanko je namreč to šele četrti turnir po porodu.

»Vsekakor je bil dvoboj bolj izenačen, kot kaže rezultat. Glede na to, da sem perfekcionistka, vedno najdem stvari, ki bi se jih dalo izboljšati,« je po dvoboju s štirimi izgubljenimi igrami ugotavljala Willamsova, ki se bo danes pomerila s Camilo Giorgi. Jutrišnji dan bo tradicionalno povsem žensko obarvan, saj bodo na sporedu vsi četrtfinali. V sredo pridejo na vrsto moški, pri katerih pa včeraj presenečenj ni bilo. Roger Federer se je še šestnajstič prebil v četrtfinale, za uvodni niz proti Adrianu Mannarinoju pa potreboval vsega 16 minut … Že zelo dolgo pa je minilo, odkar je bil nazadnje med osmerico Rafael Nadal. Vse od leta 2011, ko je bil finalist, dejstvo pa je, da Španec že dolgo ni bil videti na travi tako dober, kot je letos. Ob deseti obletnici zgodovinskega finalnega obračuna s Federerjem teniški navdušenci že razmišljajo, da bi končno lahko prišlo do ponovitve. Zanimivo sicer, da se je danes prvič zgodilo, da so na osrednjem igrišču isti dan zaigrali Federer, Nadal in Williamsova, ki so skupaj osvojili neverjetnih 60 turnirjev za veliki slam!


Moški finale po prvotnem sporedu


Wimbledonski prireditelji, znani po ohranjanju tradicije za vsako ceno, pa so danes spet potrdili, da nedeljski moški finale ostaja ob predvideni uri. Torej ob 15. po srednjeevropskem času. O smiselnosti tega termina že dalj časa potekajo razprave, v bistvu odkar je jasno, da bi se lahko odločilni dvoboj na osrednjem igrišču prekrival s finalom svetovnega nogometnega prvenstva (začetek ob 17. uri). V zadnjih dneh so se pritiski še stopnjevali, ker pač obstaja verjetnost, da bo v finalu igrala Anglija, moški dvoboji na tri dobljene nize pa lahko trajajo zelo dolgo.

»Že dve leti govorimo, da bo finale ob 14. uri, kot je pač vsako leto. Finale je razprodan, zanj vlada izjemno zanimanje in prav nikakršnih načrtov ni bilo, da bi karkoli spreminjali,« je poudaril prvi mož All England Cluba Richard Lewis ter dodal, da na nobenem velikem ekranu ne bo mogoče gledati nogometnega finala, enako velja za sredin polfinale med Hrvaško in Anglijo. »Sobota je bila eden najbolj posebnih dni v zgodovini Wimbledona, videli smo odličen tenis, hkrati so nogometaši na SP igrali eno najpomembnejših tekem. K sreči sodobna tehnologija omogoča, da so lahko gledalci tu spremljali razplet v Rusiji, enako bo v sredo in upam, da tudi v nedeljo,« je še dejal Lewis.


IZIDI


Osmina finala, moški – Federer (Švi, 1) : Mannarino (Fra, 22) 6:0, 7:5, 6:4, Nadal (Špa, 2) : Vesely (Češ) 6:3, 6:3, 6:4, Đoković (Srb, 12) : Hačanov (Rus) 6:4, 6:2, 6:2, Raonić (Kan, 13) : McDonald (ZDA), 6:3, 6:4, 6:7 (5), 6:2, Isner (ZDA, 9) : Tsitsipas (Grč, 31) 6:4, 7:6 (8), 7:6 (4), Nišikori (Jap, 24) : Gulbis (Lat) 4:6, 7:6 (5), 7:6 (10), 6:1, Anderson (JA, 8) : Monfils (Fra) 7:6 (4), 7:6 (2), 5:7, 7:6 (4), Del Potro (Arg, 5) : Simon (Fra) 7:6 (1), 7:6 (5), 5:7, prekinjeno zaradi teme; ženske – Cibulkova (Svk) : Hsieh (Tjv) 6:4, 6:1, Ostapenko (Lat, 12) : Sasnovič (Blr) 7:6 (4), 6:0, Kasatkina (Rus, 14) : Van Uytvanck (Bel) 6:7 (6), 6:3, 6:2, Kerber (Nem, 11) : Benčič (Švi) 6:3, 7:6 (5), Bertens (Niz, 20) : Ka. Pliškova (Češ, 7) 6:3, 7:6 (1), Görges (Nem, 13) : Vekić (Hrv) 6:3, 6:2, S. Williams (ZDA, 25) : Rodina (Rus) 6:2, 6:2, Giorgi (Ita) : Makarova (Rus) 6:3, 6:4; ženske dvojice, osmina finala –Dabrowski, Xu (Kan, Kit, 6) : King, Srebotnik (ZDA, Slo, 17) 6:3, 6:3, Begu, Buzarnescu (Rom, 15) : Klepač, Martinez Sanchez (Slo, Špa, 4) 7:6 (5), 6:4; mešane dvojice, 2. kolo – Haase, Flipkens (Niz, Bel) : Ram, Klepač (ZDA, Slo, 8) 7:6 (1), 6:2.
 

Komentarji: