Kajo Juvan izločil virus, Tamara Zidanšek napredovala

Slovenska teniška igralka je predala dvoboj na turnirju WTA v Monterreyju zaradi pozitivnega testa.
Fotografija: Tudi Kajo Juvan je ujel virus sars-cov-2, zaradi česar je morala na teniškem turnirju WTA v Mehiki predati dvoboj 2. kola. FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
Tudi Kajo Juvan je ujel virus sars-cov-2, zaradi česar je morala na teniškem turnirju WTA v Mehiki predati dvoboj 2. kola. FOTO: William West/AFP

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v torek napredovala v drugi krog turnirja WTA 250 v mehiškem Monterreyju z denarnim skladom 197.610 evrov. A srečanja s Španko Saro Sorribes Tormo, zmagovalko turnirja v Guadalajari, ni doživela, saj je bila pred tem pozitivna na testu za novi koronavirus, zaradi česar je dvoboj morala predati.

Mlada Ljubljančanka je novico o pozitivnem testu sporočila po družbenih omrežjih. Kot je zapisala na svojem profilu na Facebooku, ima blage simptome okužbe, sicer pa se počuti dobro.

»Na žalost pozitiven test pomeni, da sem morala predati dvoboj in se ne bom mogla udeležiti turnirja v Miamiju ter turnirjev, ki sledijo v obdobju naslednjega meseca.«

»Žalostna sem, ker ne bom mogla igrati, sem pa zadovoljna s svojimi predstavami v preteklih mesecih,« je še zapisala Juvanova.

Dvajsetletna 91. igralka sveta se je v glavni del turnirja v Monterreyu prebila prek kvalifikacij. Kot prva nosilka kvalifikacijskega turnirja je dobila oba obračuna, v prvem krogu glavnega dela pa ji je žreb dodelil prav tako kvalifikantko, Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serrano, ki jo je Slovenka odpravila v dveh nizih s 6:4, 6:4.

Za preboj v četrtfinale jo je čakala sedma nosilka Sorribes Tormova, a je Juvanova dvoboj predala. Na turnirju v Mehiki je drugi krog napredovala tudi Tamara Zidanšek po zmagi proti domačinki Renati Zarazua. Zidanškovo, 93. igralko sveta, za preboj v četrtfinale danes čaka 21 mest višje postavljena Američanka Ann Li.

Preberite še:

Komentarji: