Marija Šarapova spet poškodovana

»Storila sem vse, kar je bilo v moji moči, da bi bila nared za tekmovanje pred domačimi navijači, a me desna rama muči še naprej.«
Fotografija: Marija Šarapova je bila prisiljena predati dvoboj osmine finala. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Marija Šarapova je bila prisiljena predati dvoboj osmine finala. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

St. Peterburg – Ženski teniški turnir v St. Peterburgu, na katerem bodo danes znane vse četrtfinalistke, se nadaljuje brez nepostavljene domače zvezdnice Marije Šarapove. Potem ko je 31-letnica uvodoma brez težav, z gladkih 6:0 in 6:4, odpravila Avstralko ruskih korenin Darjo Gavrilovo, bi si morala v osmini finala včeraj popoldne stati nasproti z desetletje mlajšo rojakinjo, dvanajsto igralko sveta in tretjo nosilko Darjo Kasatkino, vendar se to ni zgodilo.


Poškodba desne rame


Šarapova je bila prisiljena, še preden je stopila na igrišče, dvoboj predati, prireditelji pa so prek družbenega omrežja uradno pojasnili, da se je za takšno potezo odločila zaradi poškodbe desne rame. »Storila sem vse, kar je bilo v moji moči, da bi bila nared za tekmovanje pred domačimi navijači, a me desna rama muči še naprej. Po posvetovanju z zdravniško ekipo bom ocenila položaj, upam pa, da se vrnem najhitreje, kot bo mogoče,« je poudarila Rusinja, ki je na uvodnem turnirju velike četverice v Melbournu izpadla v osmini finala proti Avstralki Ashleigh Barty.

Preberite še:

Komentarji: