Medvedjevu lovorika po leto dni dolgi suši

Vodilni igralec svetovne teniške lestvice je v finalu ugnal Britanca Camerona Norrieja.
Fotografija: Ruski teniški zvezdnik je bil tokrat po dolgem času do konca nepremagljiv. FOTO: Carlos Perez Gallardo /Reuters
Odpri galerijo
Ruski teniški zvezdnik je bil tokrat po dolgem času do konca nepremagljiv. FOTO: Carlos Perez Gallardo /Reuters

Vodilni teniški igralec na svetovni lestvici, Rus Danil Medvedjev, je v finalu turnirja ATP v Los Cabosu v Mehiki premagal tretjega nosilca Britanca Camerona Norrieja s 7:5 in 6:0. Z zmago na turnirju z nagradnim skladom 822.000 evrov je osvojil svoj prvi naslov po skoraj letu dni.

Medvedjevu je uspelo prekiniti niz petih zaporednih porazov v finalni dvobojih, ki vključuje boleč poraz v finalu odprtega prvenstva v Avstraliji proti Špancu Rafaelu Nadalu februarja.

Z zmago nad Norriejem, ki je trenutno 12. na svetovni lestvici, je tako osvojil prvi naslov po zmagi na odprtem prvenstvu ZDA pred skoraj letom dni, ko je premagal Srba Novaka Đokovića.

Rus je v finalu turnirja v Los Cabosu vseskozi vodil. V prvem nizu mu je trikrat uspelo odvzeti servis nasprotnika. Britanec je sicer dvakrat prišel do zmanjšanja prednosti, a je bil Medvedjev boljši v zaključku niza. V drugem nizu je bil nato Rus prepričljivo boljši od svojega tekmeca.

Preberite še:

Komentarji: