Mikavno vabilo za Rafaela Nadala

Dominic Thiem gladko zmaguje na domačem turnirju, obenem pa se pripravlja za spektakel v Kitzbühlu.
Fotografija: Dominic Thiem na domačem turnirju nima ustrezne konkurence. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dominic Thiem na domačem turnirju nima ustrezne konkurence. FOTO: Reuters

Podobno kot se je smetana slovenskega tenisa zbrala v Lukovici pri Domžalah, kjer se po včerajšnjem vodstvu vzhodne selekcije (Blaž Rola, Polona Hercog, Tamara Zidanšek itn.) s 5:2 proti zahodu (Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, Kaja Juvan itn.) danes nadaljuje dvoboj za pokal Mime Jaušovec – vrh dogodka pa bo jutrišnji spored –, so oživela teniška igrišča tudi v naši soseščini.

Na Hrvaškem je Osiječanka Donna Vekić, 24. igralka lestvice WTA, v domačem mestu zbrala vse najboljše rojak(inj)e z loparjem, posladek bo zagotovo današnji moški finale Marin Čilić vs. Borna Ćorić. V Südstadtu pri Dunaju pa domači zvezdnik Dominic Thiem, uradno 3. igralec sveta (za Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom ter pred Rogerjem Federjerjem), nima ustrezne konkurence: na turnirju Austrian Pro Series je v šestih nastopih skupaj oddal le tri igre. 

Rafael Nadal je med povabljenci julijskega spektakla v Kitzbühlu. FOTO: Reuters
Rafael Nadal je med povabljenci julijskega spektakla v Kitzbühlu. FOTO: Reuters


Sicer pa trenutno teniške zanesenjake pri naših severnih sosedih bolj od tega turnirja vznemirja napovedani julijski spektakel v Kitzbühlu. Tradicionalni turnir, na katerem vrvež sredi poletne turistične sezone pod tirolskimi vršaci privablja spomine k še uglednejšim teniškim dogodkom, bo letos prav posebej mikaven, saj po zagotovilu družine Thiem, ki skrbi za vabila igralcem, avstrijski zvezdnik ne bo edini iz izbrane svetovne elite. Tako je uradno vabilo prejel tudi Nadal, nikakor ni nemogoče, da bi ob vsem pomanjkanju nastopov v zadnjih treh mesecev tudi španski as igral v Avstriji.  

Preberite še:

Komentarji: