Mnogo prezgodnja smrt še enega nekdanjega vrhunskega športnika

V 53. letu starosti umrl bivši ruski teniški as Aleksandr Volkov, vzroka njegove smrti še niso razkrili.
Fotografija: Aleksandr Volkov je med letoma 1991 in 1994 osvojil tri turnirje ATP. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Aleksandr Volkov je med letoma 1991 in 1994 osvojil tri turnirje ATP. FOTO: Reuters

Moskva – Iz Rusije prihaja nova žalostna novica o prezgodnji smrti bivšega vrhunskega športnika. V 53. letu starosti je namreč preminil nekdanji teniški as Aleksandr Volkov.

Med drugim je levičar iz Kaliningrada osvojil tri turnirje ATP (Milano '91, Auckland '93 in Moskva '94), na svetovni lestvici pa se je najvišje povzpel avgusta leta 1993, ko je zasedal 14. mesto. Na tekmovanjih za veliki slam se je najdlje prebil na odprtem prvenstvu ZDA, kjer je leta 1993 igral v polfinalu, v katerem je moral priznati premoč poznejšemu zmagovalcu, Američanu Petu Samprasu.

Zanimivo, da se je Volkov sicer rodil kot desničar. Ko si je pri petnajstih letih huje poškodoval ramo, bi ga pot kmalu zanesla v hokej na ledu ali nogomet. Toda nato mu je eden od prijateljev svetoval, naj poskusi igrati tenis z levo roko. To je tudi storil in se razvil v vrhunskega teniškega igralca, ki je znal zagreniti življenje mnogim zvezdnikom.

Po končani športni poti leta 1997 je postal eden od članov trenerske ekipe rojaka Marata Safina in mu s svojimi izkušnjami pomagal do lovorik na odprtem prvenstvu ZDA '00 in Avstralije '05. Vzroka Aleksandrove smrti še niso razkrili.

Komentarji: