Murray in Serena naprej

Že na prvi oviri sta se od OP ZDA poslovili Venus Williams in Kim Clijsters. Danes na igrišču Kaja Juvan.
Fotografija: Andy Murray je na igrišču prebil štiri ure in pol. FOTO: Danielle Parhizkaran/USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Andy Murray je na igrišču prebil štiri ure in pol. FOTO: Danielle Parhizkaran/USA TODAY Sports

Andy Murray se je pobral po zaostanku z 0:2 v setih in premagal Japonca Jošihita Nišioko s 4:6 4:6 7:6 (5) 7:6 (4) in 6:4 ob vrnitvi na OP ZDA. Škot je odigral prvi dvoboj med posamezniki na turnirju za grand-slam po januarju 2019. Trajal je 4 ure in 38 minut.

Serena Williams je dobro začela lov na 24. naslov, za začetek je premagala rojakinjo Kristie Ahn s 7:5 in 6:3. Osemintridesetletna Serena ni osvojila velikega slama od leta 2017, s 24. bi se izenačila z Margaret Court. V naslednjem krogu se bo pomerila z Rusinjo Margarito Gasparjan.

Serenaje edosegla že 102. zmago na tem turnirju ter prehitela Chris Evert, s katero si je s 101 zmago doslej delila prvo mesto.

Uspešna je bila Sofia Kenin, ki je nadigrala Belgijko Yanino Wickmayer s 6:2 in 6:2. Ne pa tudi veteranka Venus Williams, dvakratna zmagovalka v New Yorku, ki je izgubila s 3:6 in 5:7 proti Karolini Muchovi. Kratko je potegnila še ena bivša šampionka Kim Clijsters, ki ni mogla prek Jekaterine Aleksandrove (6:3, 5:7, 1:6).

Serena Williams lovi 24. veliki slam. FOTO: Foto Robert Deutsch/ USA TODAY Sports
Serena Williams lovi 24. veliki slam. FOTO: Foto Robert Deutsch/ USA TODAY Sports


Tretji nosilec Daniil Medvedjev, lanski finalist, je bil boljši od Argentinca Federica Delbonisa s 6:1, 6:2 in 6:4.
 

Danes Kaja Juvan


Danes bo tekmovanje začel številka 1 Novak Đoković, dvoboj drugega kroga naj bo ob 17. uri igrala Kaja Juvan proti Estonki Anett Kontaveit.

Preberite še:

Komentarji: