Musetti in Alcaraz za zmago v Hamburgu

Italijan Lorenzo Musetti in Španec Carlos Alcaraz sta se z zmagama v svojih sobotnih dvobojih prebila v nedeljski finale teniškega turnirja ATP v Hamburgu.
Fotografija: Carlos Alcaraz, ki se je lani v Umagu veselil šele svoje prve turnirske zmage na elitni ravni, lahko v Hamburgu zdaj osvoji že svoj peti naslov v letu 2022. FOTO: Cathrin Mueller/Reuters
Odpri galerijo
Carlos Alcaraz, ki se je lani v Umagu veselil šele svoje prve turnirske zmage na elitni ravni, lahko v Hamburgu zdaj osvoji že svoj peti naslov v letu 2022. FOTO: Cathrin Mueller/Reuters

Na turnirju z nagradnim skladom 1,9 milijona dolarjev (1,86 milijona evrov) je Italijan Lorenzo Musetti v polfinalu premagal Argentinca Francisca Cerundola s 6:3 in 7:6 (3), Španec Carlos Alcaraz pa Slovaka Alexa Molčana s 7:6 (2) in 6:1.

Devetnajstletni Španec bo v drugem največjem nemškem mestu naskakoval svojo šesto turnirsko zmago. Po lanski zmagi v Umagu, kjer bo v naslednjih dneh branil naslov, je letos dobil turnirje v Madridu, Barceloni, Miamiju in Rio de Janeiru, leto dni starejši Italijan pa doslej še ni zmagal na turnirjih serije ATP.

Preberite še:

Komentarji: