Nadal in Đoković brez prask, Čilić že izločen (VIDEO)

Španski teniški as je kazahstanskemu izzivalcu Kukuškinu oddal 11 iger, Srb pa Argentincu Zeballosu še manj, le šest.
Fotografija: Novak Đoković je v dveh dvobojih skupaj oddal le 12 iger. Foto Ben Curtis/AP
Odpri galerijo
Novak Đoković je v dveh dvobojih skupaj oddal le 12 iger. Foto Ben Curtis/AP

London – Prvi teniški igralec sveta, Španec Rafael Nadal, po osvojeni lovoriki na Roland Garrosu tudi na tretjem letošnjem turnirju velike četverice v Wimbledonu ničesar ne prepušča naključju. Potem ko je uvodoma Izraelcu Dudiju Sela oddal zgolj osem iger, je imel tudi v drugem dvoboju z nepostavljenim Kazahstancem Mihailom Kukuškinom le malenkostno zahtevnejše delo, saj ga je po slabih dveh urah in pol igre izločil s 6:4, 6:3 in 6:4. Zdaj ga čaka še en izzivalec, ki ga ni med nosilci, zelo obetaven avstralski najstnik Alex de Minaur. Rafa sicer lovi šele tretjo posamično lovoriko na londonski »sveti travi« in prvo po letu 2010.

Rafaelu Nadalu še ni zdrsnilo. Foto Tim Ireland/AP
Rafaelu Nadalu še ni zdrsnilo. Foto Tim Ireland/AP



Nole tudi v drugo ob zgolj 6 iger


Odlično je svoje delo ponovno opravil tudi nekdanji vodilni svetovni »lopar«, Srb Novak Đoković. Podobno kot uvodoma Američani Tennysu Sandgrenu je tudi v 1/32 finala Argentincu Horaciu Zeballosu prepustil pičlih šest iger, po uri in pol povsem neenakovredne igre je bilo dvoboja konec pri rezultatu 6:1, 6:2 in 6:3. Dvanajsti nosilec, ki je v Wimbledonu zmagal trikrat med letoma 2011 in 2015, na zadnjih šestih turnirjih velike četverice pa dlje kot do četrtfinala ni prišel, je primazal 15 asov in si ni obenem privoščil niti ene dvojne napake, za nameček je v celotnem obračunu storil zgolj štiri neizsiljene spodrsljaje. Poraženec ni zmogel nobenega brejka.

Marin Čilić je zgodaj kapituliral. Foto Andrew Couldridge/Reuters
Marin Čilić je zgodaj kapituliral. Foto Andrew Couldridge/Reuters



Čilić daleč od lanskega finala


Precej manj uspešen pa je bil tretji nosilec, Hrvat Marin Čilić, ki tako v Wimbledonu ne bo prišel tako daleč kot lani, ko ga je šele v finalu zaustavil Švicar Roger Federer. Tokrat je visokorasli 29-letnik izpadel že v drugem kolu, po odličnem začetku pa v tri ure in četrt trajačočem maratonskem dvoboju premoč priznal 82. igralcu sveta, Argentincu Guidu Pella, ki je zmagal s 3:6, 1:6, 6:4, 7:6 (3) in 7:5. Obračun je včeraj zvečer prekinil dež, tehtnica pa se je v drugi polovici začela nagibati na stran poznejšega zmagovalca, ki je ključ do zmage našel v četrtem nizu, ko se je vrnil v igro po začetnem zaostanku z 1:3. V podaljšani igri je vpisal šest zaporednih točk (od 0:2 do 6:2), s čimer je vknjižil svoj najboljši dosežek doslej s turnirjev te kakovostne ravni.
 

Komentarji: