Nobena v polfinalu, nobena ne pakira kovčkov

Razplet bele skupine na sklepnem mastersu osmerice bo znan z zadnjim kolom.
Fotografija: Jelina Svitolina je z eno nogo že med najboljšo četverico. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Jelina Svitolina je z eno nogo že med najboljšo četverico. FOTO: REUTERS

Čeprav je Jelina Svitolina dobila oba dvoboja v beli predtekmovalni skupini teniškega mastersa, Petra Kvitova pa je oba izgubila, na ženskem sklepnem turnirju najboljše osmerice ni znana še nobena polfinalistka, prav tako še nobena igralka ni brez možnosti za napredovanje. Razplet bo znan šele s četrtkovim zadnjim kolom. Medtem pa sta tekmici na turnirju dobili tudi Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez.

Jelina Svitova – Caroline Wozniacki in Karolina Pliškova – Petra Kvitova bosta v četrtek zadnja dvoboja v beli skupini, ki bosta odločila o prvih dveh mestih v skupini in s tem o napredovanju v sobotni polfinale. Zagotovijo si ga lahko še vse štiri igralke, v sedmih scenarijih pa ima seveda najmanjše možnosti Kvitova, ki je doslej osvojila zgolj en niz, in največje Svitolina, ki je enega izgubila, medtem ko sta Wozniackijeva in Pliškova doslej po en dvoboj izgubili in dobili, v manjši prednosti pa je slednja.

Svitolina, ki si je nastop na mastersu zagotovila med zadnjimi, je bila zelo blizu temu, da napreduje kot prva, saj je danes proti Pliškovi osvojila uvodni niz, zmaga z 2:0 pa bi zanjo že pomenila polfinale, vendar je tekmica osvojila drugi niz, Ukrajinka pa je na koncu zmagala s 6:3, 2:6, 6:3.

»Potem ko je bil že prvi dvoboj proti Petri pravi izziv, velja enako tudi za drugega in zares sem vesela, da sem uspešno prebrodila oba. Je pa res, da me zdaj čaka še ena izjemno težavna partija, težka bitka, saj je Caroline prava borka. Tu res ni lahkih tekem. Zato tudi ne smem razmišljati o polfinalu, moram se osredotočiti le na dvoboj,« je razmišljala Svitolina, ki ji gre veliko bolje kot ob lanski premieri, ko je štartala z dvema porazoma.

Ukrajinki bo za napredovanje v četrtek zadoščal že en osvojeni niz, jo pa vsekakor čaka zelo težavna preizkušnja, saj bo na drugi strani za branilko naslova Wozniackijevo štela zgolj zmaga, tudi ta pa ne bo nujno zadostovala. Danka se je danes obdržala med živimi, ko je s 7:5, 3:6, 6:2 ugnala Kvitovo, ki je turnir osvojila ob svojem debiju leta 2011. Tudi potrpežljivost je bila eden od ključev do zmage, potem ko je Kvitova s svojo prepoznavno igro narekovala ritem, napad ji je resda prinesel 40 takoimenovanih winnerjev, a kaj, ko je ob tem storila tudi 40 neizsiljenih napak.

»V dvobojih s Petro nikdar ne veš, kaj se bo zgodilo, zato sem le želela ostati čim bolj osredotočena in vrniti kar največ žogic. Vsekakor pa sem odigrala veliko bolje kot v prvi partiji, dobro sem servirala, dobro vračala servis, se zelo dobro gibala,« je ocenila prva danska zmagovalka mastersa.

Jutri sta na sporedu dvoboja v rdeči skupini: Angelique Kerber – Naomi Osaka in Sloane Stephens – Kiki Bertens.


S pol zmagovite naveze


Turnir dvojic je precej krajši kot posamični, saj bo zgolj od četrtka do nedelje, prav tako ni igranja v skupini, ampak na izpadanje. Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez sta lani izgubili uvodni dvoboj in se takoj poslovili od Singapurja, igralki, ki sta ju premagali, pa sta nato osvojili lovoriko. To sta bili Timea Babos in Andrea Hlavačkova, ki zdaj ne igrata več skupaj, a sta se na masters obe prebili z novima soigralkama, slovensko-španska naveza pa se bo tokrat – v četrtek ob 7.30 – pomerila s polovico lanske zmagovite naveze. Žreb ji je namreč namenil tretji nosilki (jasno je bilo, da bosta igrali proti eni od štirih postavljenih dvojic), Andreo Hlavačkovo in Barboro Strycovo. Proti Čehinjama sta izgubili svoj zadnji dvoboj »rednega dela« sezone, v četrtfinalu Pekinga (3:6, 0:6).

Preberite še:

Komentarji: