Novak Đoković po petih urah vendarle strl Nadala

Srb je po dobrih petih urah tenisa v petem nizu vendarle strl odpor Rafaela Nadala in se uvrstil v finale Wimbledona. 

Objavljeno
14. julij 2018 15.21
Posodobljeno
14. julij 2018 16.41
Đoković se vrača na šampionska pota. FOTO: Reuters
N. Gr.
N. Gr.
London - Polfinale Đoković - Nadal je bil prava poslastica, navijači v Londonu bi si težko želeli še boljše teniške predstave. Na koncu so odločale malenkosti, ki so šle tokrat v prid Srba, ki je tekmo dobil s 6:4, 3:6, 7:6, 3:6 in 10:8 v še enem maratonskem polfinalnem obračunu. 

Tako Đoković kot Nadal sta bila na svoj servis odlična, že včeraj pa je Srb prišel do prednosti, ko je dobil podaljšano igro tretjega niza, s katero je povedel z 2:1 in na nočni odmor odšel s psihološko prednostjo. Danes ob 14. uri sta dvoboj nadaljevala, Nadal je takoj po prihodu na igrišče pokazal vse svoje znanje in četrti niz prepričljivo dobil, nato pa je sledila poslastica v petem.

Tako Đoković kot Nadal sta imela več priložnost za odvzem servisa, a sta oba nekako zdržala vse do 18. igre v petem nizu, kjer je imel Rafael Nadal tudi nekaj smole, Đoković pa je po petih urah in 16 minutah zmagal z 10:8 v petem nizu in se uvrstil v finale. 

Ta bo na sporedu jutri, tako Đoković kot njegov nasprotnik Kevin Anderson pa bosta precej utrujena, Anderson je včeraj igral šest ur in pol dolg maraton z Johnom Isnerjem za uvrstitev v finale. 

Novak Đoković - Rafael Nadal 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8