Novak Đoković prebolel covid-19

Odvetniška ekipa Đokovića je v vlogi, ki jo je vložila na avstralsko sodišče, navedla, da je srbski teniški zvezdnik decembra prebolel covid-19.
Fotografija: FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
FOTO: William West/AFP

Odvetniška ekipa Novaka Đokovića je v vlogi, ki jo je vložila na avstralsko sodišče, navedla, da je srbski teniški zvezdnik decembra prebolel covid-19. S tem želijo doseči, da njegova viza za Avstralijo ne bi bila zavrnjena. Obenem je zaprosil, če lahko zapusti poseben hotel za priseljence v Melbournu.

image_alt
Bedak ali junak lova na covidne čarovnice

»Datum prvega pozitivnega koronskega PCR testa je 16. december 2021,« je zapisano v vlogi. Đoković je v sporu z avstralskimi oblastmi glede zdravstvene izjeme za cepljenje proti covidu-19, potrebne za vstop v državo. V sredo zvečer po evropskem času so mu zavrnile vstop, ker po njenih pojasnilih ni predstavil ustreznih dokazov o izpolnjevanju pogojev.

Đoković še ni izgubil upanja, da bi po sodni poti preprečil izgon

Đoković pa še ni izgubil upanja, da bi po sodni poti lahko preprečil izgon in bi tako lahko nastopil na prvem turnirju za veliki slam sezone, na odprtem prvenstvu Avstralije, na katerem bi lovil rekordno 21. zmago na turnirjih velike četverice.

Srbska skupnost v Avstraliji javno izraža podporo Novaku Đokoviću. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Srbska skupnost v Avstraliji javno izraža podporo Novaku Đokoviću. FOTO: Loren Elliott/Reuters

Srbska skupnost v Avstraliji javno izraža podporo Novaku Đokoviću. FOTO: William West/AFP
Srbska skupnost v Avstraliji javno izraža podporo Novaku Đokoviću. FOTO: William West/AFP

Srbski tenisač se je na sodišče obrnil tudi s prošnjo, da bi mu omogočili možnost treniranja in bi lahko zapustil Park Hotel v Melbournu, kjer je zaprt v času reševanja njegovega primera. Ta je sprožil burne reakcije po vsem svetu, tako tistih, ki ga podpirajo, kot drugih, ki se z njim ne strinjajo.

Avstralska vlada krivi za zaplet organizatorja

Avstralska vlada trdi, da je za zaplet z Đokovićem, preverjajo pa še nekaj teniških igralcev in igralk, kriva teniška zveza Avstralije, organizatorka grand slama. Igralcem so namreč sporočili, da lahko zdravstvene izjeme namesto obveznega cepljenja veljajo tudi za tujce. Vlada trdi, da je domačo teniško zvezo novembra obvestila, da izjeme veljajo le za avstralske državljane.

image_alt
Nole bi rad imel ovce in novce, izgnali bodo tudi Čehinjo

Oglasil je je tudi prvi mož avstralske teniške zveze Craig Tiley, ki se je v videu, ki ga je objavil časnik Sunday Herald Sun, branil očitkov. Med drugim je izjavil, da »so sedaj mnogi prsti usmerjeni v nas, mnogo je očitkov, toda zagotovim vam lahko, da je naša ekipa opravila neverjetno delo«.

Preberite še:

Komentarji: