Olimpijske igre brez četrtega igralca sveta

Dominic Thiem potrdil, da ne bo igral v Tokiu, namesto tega raje izbral domači Kitzbühel

Objavljeno
31. julij 2019 17.45
Posodobljeno
31. julij 2019 17.45
Dominic Thiem bo počakal na OI 2024, saj se bodo teniški igralci tedaj merili na Roland-Garrosu, kjer je Avstrijec letos in lani igral v finalu, obakrat pa je bil od njega boljši Rafael Nadal. FOTO: AFP
Dominic Thiem, ta čas četrti teniški igralec sveta, je potrdil, da ne bo igral na olimpijskih igrah v Tokiu prihodnje leto. »V prihodnji sezoni bo imel turnir v Kitzbühlu prednost pred olimpijskimi igrami,« je dejal prav med turnirjem v znanem smučarskem središču, kjer so igralci zbrani ta teden. »Tokio je čudovito mesto, a raje bi ves teden preživel v Kitzbühlu. Odločitev ni bila preveč težka,« pravi Avstrijec, ki je izpustil že olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Na nastop na igrah 2024 pa vsekakor računa. Razumljivo, za olimpijske kolajne se bodo v Parizu teniški igralci borili na Roland-Garrosu, kjer je Thiem dvakrat igral v finalu (v Tokiu bo turnir na trdi podlagi). »V Parizu 2024 si res želim igrati. Ko bodo igre 2028, bom star že 35 let, mislim pa, da je to tekmovanje enkrat v karieri treba doživeti,« je dejal letošnji zmagovalec turnirja iz serije masters v Indian Wellsu, ki se bo tako prihodnje leto po Wimbledonu (olimpijski turnir bo sicer od 25. julija do 2. avgusta) preselil nazaj na peščena igrišča ter igral v Hamburgu in Kitzbühlu.