Osma igralka previsoka ovira za Hercogovo

Mariborčanka je izpadla v prvem kolu turnirja v Madridu.

Objavljeno
05. maj 2019 17.07
Posodobljeno
05. maj 2019 17.13
Polona Hercog se je hitro poslovila od Madrida. FOTO: Cropix
P. Z., STA
P. Z., STA
Madrid - Mariborčanka Polona Hercog je na teniškem turnirju WTA v Madridu z nagradnim skladom 6,3 milijonov evrov v prvem krogu z 2:6 in 6:7 (4) po uri in 44 minutah izgubila z Američanko Sloane Stephens, osmo igralko svetovne lestvice WTA.

Stephensova se bo v drugem krogu pomerila z Belorusinjo Viktorijo Azarenka, ki je izločila Rusinjo Darjo Kasatkino. Američanka, ki je bila pred slabim letom dni že tretja igralka sveta, je proti Hercogovi, ki je bila na začetku prejšnjega tedna na 71. mestu lestvice WTA, po izenačenju na 1:1 v uvodnem nizu dobila tri igre zapored in povedla s 4:1. Hercogova je imela v šesti igri servis in prišla do prednosti, ki jo je izkoristila za znižanje na 2:4. A je tekmica dobila še dve igri za vodstvo v nizih po 37 minutah dvoboja.

Prvo igro v drugem nizu je Stephensova povedla brez izgubljene točke, na 1:1 je po tretji izkoriščeni žogici izenačila Hercogova. Ta je imela nato še priložnosti za break, drugo je bila izkoriščena za vodstvo (2:1). V četrti igri Slovenka dveh priložnosti ni pretvorila v povišanje vodstva 3:1. Po izenačenju na 2:2 je Američanka na svoj servis brez izgubljene točke povedla s 3:2, a ji je v šesti igri Hercogova vrnila z isto mero.
 

Američanka še tretjič boljša


Stephensova je v sedmi igri rešila štiri break žogice, pete pa ne in Hercogova je znova vodila. Američanka ji je takoj nato odvzela servisno igro z eno samo izgubljeno točko, le eno pa je Mariborčanki uspelo dobiti tudi v deveti igri. Hercogova je s servisom nato prišla na 5:5, v izenačeni in dolgi enajsti igri ji ni uspela odvzeti servisa tekmici, a je nato izsilila podaljšano igro. V njej je tekmica povedla s 6:1, tri zaporedne točke Mariborčanke pa so bile premalo za preobrat.

Osemindvajsetletna Hercogova se je z dve leti mlajšo Stephensovo pomerila dvakrat, obakrat je izpadla že kmalu na začetku turnirjev, leta 2014 na odprtem prvenstvu Francije, leta 2016 pa v Aucklandu na Novi Zelandiji. Slovenka je skupaj v teh dveh dvobojih dobila le deset iger, v Parizu štiri.

Polona Hercog se je v španski prestolnici na glavni turnir prebila skozi dva kvalifikacijska kroga. Najprej je premagala Švicarko Viktorijo Golubić, nato pa je bila boljša še od Nemke Andree Petković.

Hercogova, ki si je s prebojem na glavni turnir že zagotovila 40 točk za lestvico WTA in slabih 20.000 dolarjev, je edina predstavnica Slovenije, saj sta na turnirju dvojic Andreja Klepač in Katarina Srebotnik nastope sklenili že v soboto v prvem krogu.