Po 16 letih pokal fed Francozinjam

Ponosen kapetan Benneteau: Privoščil si bom veliko piva.
Fotografija: Takole so se lovorike veselile Francozinje s svojim kapetanom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Takole so se lovorike veselile Francozinje s svojim kapetanom. FOTO: AFP

Šestnajst let je čakala francoska ženska reprezentanca v tenisu na lovoriko v pokalu fed. V Perthu je v finalu odpravila domačo izbrano vrsto – Avstralijo.

Po dvobojih med posameznicami so bile Francozinje in Avstralke rezultatsko izenačene na 2:2 – Avstraliji je prvo točko prinesla prva igralka sveta Asleigh Barty, ki je nadigrala Caroline Garcia, Franciji pa Kristina Mladenovic, ki je bila prepričljivo boljša od Ajle Tomljanovic, nato pa je Mladenoviceva premagala še Bartyjevo, Tomljanoviceva pa porazila Pauline Parmentier – , zmagovalko so tako določile dvojice. Odločilni korak sta storili Mladenoviceva in Garcia, ki sta s 6:4 in 6:3 odpravile Bartyjevo in Samantho Stosur.
 

V Perthu v dveh dneh 27.000 navijačev


"Sem najbolj ponosen človek na planetu. Privoščil si bom veliko piva," je žarel francoski kapetan Julien Benneteau. "Tako zelo sem ponosen na svoja dekleta in celotno ekipo. Zelo so si zaslužile to, saj so se za lovoriko borile dolgo časa," ni skrival zadovoljstva ob tretjem naslovu za francoski ženski tenis. Pred tem so slavile v letih 1997, ko so v finalu ugnale Nizozemke, in 2003, ko so bile boljše od Američank. Nazadnje so igrale v finalu leta 2016, a ostale praznih rok.

Med 27.000 navijači, ki so se v dveh dneh zbrali v Perthu, so bili glasni tudi francoski. S svojimi junakinjami so proslavili velik uspeh. FOTO: AFP
Med 27.000 navijači, ki so se v dveh dneh zbrali v Perthu, so bili glasni tudi francoski. S svojimi junakinjami so proslavili velik uspeh. FOTO: AFP


Tokratni finale pokala fed je bil zadnji v zdajšnjem formatu, prihodnje leto bo 12 držav tekmovalo na šestdnevnem dogodku v Budimpešti. V dveh dneh je v Perthu avstralsko reprezentanco spodbujalo približno 27.000 navijačev, kar je druga najuspešnejša statistika po rekordnem obisku v Roland Garossu leta 2005, takrat se je zbralo 30.000 ljudi.

Komentarji: