Po 18 letih spet boljši Ivanišević

Ekshibicijski dvoboj s Patrickom Rafterjem Hrvat po uri igre dobil s 6:4, 6:4

Objavljeno
17. julij 2019 19.40
Posodobljeno
17. julij 2019 23.37
Patrick Rafter je uslišal želje prirediteljev in prišel v Umag, Goranu Ivaniševiću pa v ekshibicijskem dvoboju ni bil kos. FOTO CROPIX
Umag – V težko pričakovanem ekshibicijskem teniškem dvoboju med Goranom Ivaniševićem in Patrickom Rafterjem, ki sta leta 2001 odigrala nepozaben wimbledonski finale, je zmaga spet šla Hrvatu. Po uri igre je bil v Umagu boljši s 6:4, 6:4. Igralca sta se odločila za zelo resen pristop in igrala zelo zares, zelo malo je bilo ekshibicijskega pridiha, redkokatera točka za zabavanje gledalcev, ki jim je teniške užitke kratil pravi napad mrčesa.

"Mislim, da sva igrala dober tenis, vedno pa si želiš zmagati, tudi v ekshibicijskem dvoboju," je dejal poraženi Avstralec, medtem ko je Ivanišević, ki je odigral na visoki ravni, saj je še vedno vpet v veteransko turnejo in tudi trenersko delo, dodal: "Želel bi, da bi se razšla z neodločenim rezultatom, a v tenisu to žal ni mogoče. Velika zahvala pa Patricku, da je po več letih le uslišal naše prošnje ter prišel na ta ekshibicijski dvoboj. In seveda hvala v imenu vseh Hrvatov, da nas je razveselil leta 2001 …"