Po 50 igrah v petem nizu v finale Wimbledona Anderson

Kevin Anderson in John Isner sta polfinalni dvoboj igrala več kot šest ur in pol, na koncu je bil boljši Južnoafričan.

Objavljeno
13. julij 2018 20.48
Posodobljeno
13. julij 2018 20.56
Maraton v polfinalu je pripadel Kevinu Andersonu. FOTO: Reuters
N. Gr.
N. Gr.
Dvoboj Johna Isnerja in Kevina Andersona, devetega in osmega nosilca letošnjega Wimbledona, bi se moral končati že vsaj dve uri nazaj, a sta Američan in Južnoafričan v polfinalu na sveti travi uprizorila pravo srhljivko. Na koncu je bil s 7:6, 6:7, 6:7, 6:4 in 26:24 boljši Kevin Anderson, oba tekmovalca sta po šestih urah in 41 minutah komaj še stala na nogah. 

Polfinale je bil izjemno izenačen, John Isner je z odličnimi servisi in igro na mreži po izgubljenem prvem nizu prišel do preobrata, nato pa je Anderson spet zaigral nekoliko bolje in tekma je šla v peti niz. Tam "tie breaka" ni in začel se je pravi maraton, samo peti niz je trajal kar dve uri in 55 minut. Anderson je igre na svoj servis dobival brez večjih težav in Isnerju vsakič prišel blizu, a se je Američan reševal z izjemnimi asi. Dosti drugega mu niti ni preostalo, saj se je komajda še gibal po igrišču. 

Peti niz se je prelomil, ko je Andersonu vendarle uspelo odvzeti servis Isnerju za vodstvo s 25:24, nato pa je na svoj servis dokončal delo in se drugič v karieri uvrstil v finale turnirjev za grand slam. Tam ga čaka zmagovalec dvoboja Novak Đoković in Rafael Nadal, ki bi se moral zdaj že bližati koncu, a se bo malo po deveti uri zvečer po slovenskem času šele začel. 

Kevin Anderson (8) : John Isner (9) 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24