Zmaga Polone, po Tamari hitro izpadla tudi Kaja

Najbolj izkušena med slovenskimi igralkami preskočila prvo oviro, za obetavno Juvanovo je bila prva nosilka Darja Kasatkina v uvodnem kolu Clevelanda premočna.
Fotografija: Polona Hercog se je odrezala s prepričljivo zmago. FOTO: Tom Dubravec/Cropix
Odpri galerijo
Polona Hercog se je odrezala s prepričljivo zmago. FOTO: Tom Dubravec/Cropix

Potem ko se je sinoči oz. po srednjeevropskem času davi že v 1. kolu od turnirja v Chicagu poslovila naša vodilna teniška igralka Tamara Zidanšek – s 6:3, 1:6, 6:2 jo je premagala Rusinja Varvara Gračjova –, je bila zdaj tudi za Kajo Juvan usodna ruska tekmica. Res pa je, da je 20-letna Ljubljančanka na turnirju v Clevelandu izgubila od prve nosilke – Darje Kasatkine.

Slednja se je veselila uspeha s 6:3, 6:3, v poldrugi uri dvoboja je bilo na obeh straneh precej napak, obetavna slovenska igralka pa je bila tokrat prav nenatančna pri servisih.

Toda nato je sledilo vendarle veselje tudi za slovenske ljubitelje tenisa. Naša najbolj izkušena igralka Polona Hercog je namreč zelo prepričljivo začela clevelandski turnir in odpravila Američanko Mario Mateas s 6:2, 6:2.

Prihodnji teden se bo v New Yorku začelo odprto teniško prvenstvo ZDA, kar bo obenem zadnji turnir za teniški grand slam v tem letu.

Preberite še:

Komentarji: